1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP’DEN BİR HEYET KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
BKP’DEN BİR HEYET KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BKP’DEN BİR HEYET KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Birleşik Kıbrıs Partisi’nden (BKP) bir heyet Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni ziyaret etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi’nden (BKP) bir heyet Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni ziyaret etti.

BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, “Kanser Haftası” çerçevesinde gerçekleşen ziyarette BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan ve beraberindek heyet Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ile görüştü.

Korkmazhan ziyarette yaptığı konuşmada, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin devletin yerine getirmesi gereken sorumlulukları üstlendiğini söyledi. Derneğin devlet tarafından maddi ve manevi olarak desteklenmesinin şart olduğunu vurgulayan Korkmazhan, topluma ve kanser hastalarına verilen hizmetin önemine işaret etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) koalisyon hükümetinin sağlık konusunda gereken önlemleri almadığını savunan Abdullah Korkmazhan, çok gerekli olmasına rağmen halen Onkolog istihdamı ve Onkoloji Hastanesi yapılmadığını söyledi.

“Soluduğumuz havadan, içtiğimiz suya, yediğimiz sebze ve meyveye varıncaya kadar her gün birçok kanserojene maruz kalıyoruz” diyen Korkmazhan, ülkede ciddi bir denetimsizlik olduğunu savundu, kanserle ilgili istatistikî verilere değindi.

Korkmazhan, “Önemli olan kansere neden olan faktörlerin ortadan kaldırılmasıdır” diyerek CTP-BG- DP-UG hükümetinin gereken önlemleri süratle hayata geçirmesini istedi.

Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan, BKP’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da derneğe her türlü yardım ve desteği yapmaya devam edeceğini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.