1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP’DEN DAVUTOĞLU’NA PROTESTO...
BKP’DEN DAVUTOĞLU’NA PROTESTO...

BKP’DEN DAVUTOĞLU’NA PROTESTO...

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Ahmet Davutoğlu’nun Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette, BKP ve diğer çözüm güçlerini dışladığını ifade ederek bu durumu şiddetle protesto etti.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kıbrıs’a gerçekleştirdiği ziyarette, BKP ve diğer çözüm güçlerini dışlayıp, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, CTP-BG, UBP ve DP yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdiğini  ifade ederek bu durumu şiddetle protesto etti.

İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Davutoğlu, sayın Eroğlu, CTP-BG, UBP ve DP, iki ayrı devlete ve iki ayrı egemenliğe dayalı konfederasyon üzerinde mutabakata varmışlardır. BKP olarak altını çizerek vurguluyoruz. Bu Kıbrıs Türk toplumunu değil, AKP ve işbirlikçilerini bağlar” dedi.

İzcan iki ayrı devlete ve egemenliğe dayalı konfederasyonda ısrar eden Türk tarafının çözüm söylemlerinde samimi olmadığını, “göz boyamaya ve çözüm sürecini berhava etmeye yönelik oyun içerisinde olduğunu” iddia etti.

BKP’nin, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan kaynaklanan tek ve bölünmez egemenliği olan Birleşik Federal Kıbrıs’ı desteklediğini yineleyen İzcan, “Satyın  Davutoğlu, Kıbrıs Türk toplumu adına konuşamaz. Kıbrıs Türk toplumu adına önerilerde bulunamaz” ifadelerini kullandı.

İzcan, “Emperyalizm ve Ankara ile işbirliği içerisinde olanlara karşı mücadeleyi sürdürümek en büyük yurtseverlik görevidir” diyerek, tüm demokrasi ve barış güçlerini en geniş çözüm cephesini kurmaya, ortak mücadeleye çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.