1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BKP’DEN ZÜRİH’TE İMZALANAN ANLAŞMAYI ONAYLAMA ÇAĞRISI
BKP’DEN ZÜRİH’TE İMZALANAN ANLAŞMAYI ONAYLAMA ÇAĞRISI

BKP’DEN ZÜRİH’TE İMZALANAN ANLAŞMAYI ONAYLAMA ÇAĞRISI

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’ni yarın gerçekleşecek toplantıda Zürih’te imzalanan anlaşmayı onaylamaya çağırarak, aksi takdirde can çekişen Kıbrıs Türk futbolunun yok olacağını savundu.

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği’ni yarın gerçekleşecek toplantıda Zürih’te imzalanan anlaşmayı onaylamaya çağırarak, aksi takdirde can çekişen Kıbrıs Türk futbolunun yok olacağını  savundu.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yazılı açıklamasında, “Kıbrıs Türk toplumunu ayrılıkçı hamaset politikaları ile her alanda dünyadan tecrit eden ve statükodan beslenen milliyetçi ve şoven kesimlerin Zürih’te imzalanan anlaşmayı tehdit ve baskı ile berhava etme çabalarını şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

Korkmazhan, bu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle Kıbrıs Türk futbolunun seyirci olmaktan çıkıp, oyuncu olacağını, Kıbrıs’ta futbolun yeniden birleşip, birlikte yönetileceğini, Kıbrıs Türk futbolunun dünya futbolunun bir parçası olup spor ambargosunun kalkacağını ve erken federal çözüm yönünde güçlü bir zemin oluşacağını ileri sürdü.

Korkmazhan hükümetin bu konudaki görüşünü de sordu.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.