1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BKP’NİN DEVLET YARDIMI ALMASI ENGELLENDİ”
“BKP’NİN DEVLET YARDIMI ALMASI ENGELLENDİ”

“BKP’NİN DEVLET YARDIMI ALMASI ENGELLENDİ”

“BKP’NİN DEVLET YARDIMI ALMASI ENGELLENDİ”

A+A-

KORKMAZHAN: “BKP’NİN DEVLET YARDIMI ALMASI ENGELLENDİ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan,  Siyasal Partiler Yasa Önerisi’nin 45’inci maddesinin değiştirilerek, “BKP’nin Devlet Yardımı almasının bilinçli, anti-demokratik ve düşmanca bir şekilde engellendiğini” savundu.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, geçici ve özel (ad-hoc) komitenin oy birliğiyle onayladığı  ve yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Siyasal Partiler Yasa Önerisi’ni değerlendirdi. Korkmazhan, önerinin Devlet Yardımı başlıklı maddesinde BKP açısından olumsuzluklar bulunduğunu kaydederek, şöyle dedi:

“Ad-Hoc komiteden oybirliği ile gecen ve yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Siyasal Partiler Yasa Önerisi’nin Partilere Devlet Yardımı başlıklı 45’inci maddesinin ilk şekli ‘en son milletvekili genel seçimlerinde ülke genelinde % 3 oranında veya daha fazla oy almasına karşın milletvekili çıkaramayan siyasal partilere bir milletvekili çıkarmış gibi’ Devlet Yardımı Yapılması’nı öngörmekteydi. Ancak bu madde Ad-Hoc komitede sessiz sedasız  değiştirilerek, ‘Seçimde yüzde 5’lik ülke barajını geçen ancak milletvekili çıkaramayan partiler de bir milletvekili çıkarmış gibi devlet katkısı alabilecek’ şeklinde oybirliği ile onaylanmıştır. Bu değişiklik son milletvekilliği seçimlerinde %3.21 oy alan BKP’nin Devlet Yardımı almasını engellemeye yönelik bilinçli, anti-demokratik ve düşmanca bir karardır. Bu kararın altına imza atan CTP-BG, UBP, DP-UG ve TDP’yi ve ilgili Ad-Hoc Komite’nin üyelerini şiddetle protesto ediyoruz.”

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin kurulduğu günden bugüne Devlet Yardımı alarak değil, üye ve sempatizanlarının alın teri ile yaptıkları katkılar, inanç ve tüm zorluklar karşısında gösterdiği kararlılıkla geldiğini vurgulayan Korkmazhan, “Ne yaparsanız yapın sesimizi kısamayacaksınız. BKP daha gür haykıracak, daha çok çalışacak ve önümüze koyduğunuz anti-demokratik % 5 'lik seçim barajını aşmamızı engelleyemeyeceksiniz” dedi.

“CTP-BG, UBP, DP-UG ve TDP’nin hep birlikte attığı bu anti-demokratik adımın kimin ne kadar demokrasi yanlısı olduğunun görülmesi bakımından öğretici olduğu” görüşünü kaydeden Korkmazhan, “BKP, tüm baskı ve yok etme politikalarına karşı, tüm zorluklara göğüs gererek mücadelesine kararlı bir şekilde devam edecektir” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.