1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BLUE BİRD” İSİMLİ TEKNEDE YANGIN MEYDANA GELDİ
“BLUE BİRD” İSİMLİ TEKNEDE YANGIN MEYDANA GELDİ

“BLUE BİRD” İSİMLİ TEKNEDE YANGIN MEYDANA GELDİ

Girne Antik Liman içerisinde bulunan, “Blue Bird” isimli teknede yangın meydana geldi.

A+A-

 

Herkesin uykuda olduğu bir saatte, Blue Bird isimli teknede başlayan yangın erken farkedilmeseydi, limanda bulunan yüzlerce tekne kül olacaktı

Eski Girne Limanı dün sabaha karşı faciadan kıl payı kurtuldu. Her iki tarafından onlarca tekne bulunan Blue Bird isimli gezinti teknesinde yangın çıktı. Teknede uyuyan çalışanın fark edip itfaiyeyi araması olası bir felaketi önledi.Yangın büyümeden ve yanında bulunan teknelere sıçramadan söndürülürken, yanan teknenin her iki tarafında birçok tekne bulunması ,”zincirleme bir tekne yangını olabilir miydi” ihtimalini gündeme getirdi. Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği Başkanı İsmail Sabbar, çıkan yangının zincirleme bir felakete dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Liman Hizmetleri Sorumlusu Hamit Topal ise limanın tehlikelere açık bir alan haline geldiğini ifade etti

GECE YARISI YANGIN ÇIKTI: Limanda demirlemiş bir şekilde duran Blue Bird isimli gezinti teknesinde çıkan yangın 26 Ağustos saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Liman içerisinde, Bayram Küçük’e ait “Blue Bird” isimli gezinti teknesinin motor bölümünde bulunan elektrik kablolarının kısa devre yapması sonucu yangın çıktı.

TEKNEDEN UYUYAN ÇALIŞAN FARK ETTİ: Yangını tekneden uyuyan çalışan fark etti. Duman kokusundan uyanan tekne çalışanı kamara kısmının kapısını açtığında içerisinin tamamen yanmakta olduğunu gördü. İtfaiye ekiplerinin aranması üzerine yangın büyümeden ve yanında bulunan teknelere sıçramadan söndürüldü. Çıkan yangın sonucu, teknenin motor bölümü ve ahşap güverte kısmının bir bölümü yanarken, içerde bulunan tüm eşyalar da kullanılmaz hale geldi.

SABBAR, “ LİMAN DEĞİL, TEKNE MEZARLIĞI”: Yanan teknenin her iki tarafında birçok tekne bulunması ,”zincirleme bir tekne yangını olabilir miydi ”ihtimalini gündeme getirdi. Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği Başkanı İsmail Sabbar, çıkan yangının zincirleme bir felakete dönüşme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Eski Girne Limanı’nın yeniden yapılandırılmasının şart olduğunu ifade eden Sabbar, limanın tekne mezarlığı haline geldiğini vurguladı.

ZİNCİRLEME FELAKETE AÇIK BİR ALAN: Teknelerin konuşlanmasında ciddi bir düzensizlik olduğunu belirten Sabbar, yeni bir düzene ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Önerileri sunmak için yeni hükümetin kurulmasını beklediklerini kaydeden Sabbar, “Yangın zincirleme bir felakete yol açabilirdi. Limanda düzensiz bir şekilde tekneler konuşlanmış durumda. Bu kabul edilebilir bir yapı değildir. Liman kapasitesinin üzerinde tekne barındırmaktadır. Bu da her türlü tehlikeye maruz bırakmaktadır” dedi.
TOPAL, “SORUNA ÇARE LAZIM”: Liman Hizmetleri Sorumlusu Hamit Topal ise limanın tehlikelere açık bir alan haline geldiğini ifade etti. Topal, restoranların varlığının tehlike yaratan unsurlardan biri olduğunu; yemek yemeğe gelen bazı kişilerin sigara izmaritlerini sorumsuzca yere attığını söyledi. Teknelerin aralarında mesafe kalmadan demirlendiğini ifade eden Topal, “Yıllardır limandaki sıkıntılarımızı dile getirmeye çalıştık ancak sesimizi duyuramadık” dedi.

LİMANA İSTASYON ŞART: Topal, limanın genişletilmesi gerektiğini, bu doğrultuda bir proje hazırlandığını ancak bekletildiğini vurgulayarak, “Projede teknelere yeni yerler açmak için kale arkasında yapılandırma öngörülüyor. Limanın büyütülmesi için hazırlanan bu proje şimdilik bekletiliyor” şeklinde konuştu. Limanda ahşap yapıların ve işyerlerinin olduğunu, müdahalede gecikilen bir yangının felakete yol açacağını belirten Topal, liman bölgesine özel bir itfaiye istasyonu olması gerektiğini dile getirdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.