1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BM DAVOS'TA KIBRIS ZİRVESİ PLANLIYOR
BM DAVOS'TA KIBRIS ZİRVESİ PLANLIYOR

BM DAVOS'TA KIBRIS ZİRVESİ PLANLIYOR

BM Davos'ta Kıbrıs zirvesi planlıyor

A+A-

 

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel temsilcisi Espen Barth Eide’nin, 22-23 Ocak tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomik Forumu’nda, garantör ülkeler ile Kıbrıslı Türk ve Rum liderlerin katılacağı Kıbrıs zirvesi planladığı ileri sürüldü. Gazetenin bu iddiasına Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'ten yanıt geldi. Rum lider, Davos'ta planlanan Kıbrıs zirvesini kabul etmeyeceğini açıkladı.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre; garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin de katılacağı zirve gayri resmi olacak ve garantörlük sistemi başta olmak üzere Kıbrıs sorununun çözülemeyen noktaları ele alınacak. Davos’a Rum lider Nikos Anastasiadis’in yanısıra KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da davet edilecek.

ANASTASİADİS: KABUL ETMEYİZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yılın son müzakeresini gerçekleştiren Rum lider, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’den oluşan garantör ülkelerle zirve düzenlenmesi için çok erken olduğunu ve müzakere masasında birçok sorun bulunduğunu söyledi.

Anastasiadis, Akıncı ile müzakerelerin olumlu havada gitmesine rağmen çözülmesi gereken, mülkiyet, toprak gibi birçok önemli konu olduğunu belirterek, “Davos’ta Kıbrıs’la ilgili ikili görüşmeler olabilir ancak 5’li bir zirve düzenlenirse katılmayacağım” dedi.  

GÜZELYURT’U İSTİYOR

Rum lider, toprak konusundaki talepleriyle ilgili bir soruya ise, 2004’te Annan planında yer alan toprak düzenlemesinden azını kabul etmeyeceklerini, KKTC’nin Güzelyurt kentinin de Annan planında iade edilecek yerler arasında bulunduğunu söyledi. 

 

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.