1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM, DOWNER’IN ZİYARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR
BM, DOWNER’IN ZİYARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR

BM, DOWNER’IN ZİYARETİNE ZEMİN HAZIRLIYOR

BEKLENTİ ÇITASINI YÜKSEK TUTMAYAN BM, MAYIS’TA İLERLEME KAYDEDİLEBİLMESİ İÇİN MÜDAHİL TARAFLARDAN BAZI TAAHHÜTLER BEKLİYOR

A+A-

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın bölgeye yapacağı temasların ön hazırlığını sürdüren BM’nin, Downer’ın Atina-Ankara-Lefkoşa üçgenindeki temaslarından sonuç çıkmasını beklediği haber verildi.

Fileleftheros “Evliliği Boşanma ile Kurtarıyorlar... Bağış, Ebeveyn Rolünde ve AB’den Tanınma İstiyor... BM Downer İçin Zemin Hazırlıyor” başlıklı haberinde, BM’nin beklenti çıtasının çok da yüksek tutmadığını ancak Downer’ın bölgeye yeniden geleceği Mayıs ayında ilerleme kaydedilebilmesi için önümüzdeki hafta gerçekleşecek temaslarda, Kıbrıs sorununda bundan sonra olacaklar konusunda müdahil taraflardan bazı taahhütler alması gerektiğini yazdı.

Türk tarafının Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizi değerlendirip avantaj elde etme çabasıyla çeşitli düzeylerde hareket ettiğini savunan gazete, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun dünkü açıklamasında Kıbrıs sorununda bir B planına atıfta bulunduğunu yazdı, şunları ekledi:

“Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan bir heyet temaslarda bulunmak üzere işgal bölgelerine gitti. Görüşme sırasında Eroğlu, Avrupa Birliği’nin sözde Kıbrıs Türk devletini tanıması gerektiğini söyledi ve direkt uçuşlar konusunu gündeme getirdi.

ABD’yi ziyaret edecek olan Bağış da, Wort isimli bir Lüksemburg gazetesine yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununu evliliğe benzetti. Bunun sorunlu ve ebeveynlerin; yani Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’nin müdahale etmesi gereken bir evlilik olduğunu söyledi.”

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.