1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BM GENEL SEKRETERİNİN ADA'YA GELİŞİ ÖNCESİNDE!
BM GENEL SEKRETERİNİN ADA'YA GELİŞİ ÖNCESİNDE!

BM GENEL SEKRETERİNİN ADA'YA GELİŞİ ÖNCESİNDE!

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın Ada’ya gelişi öncesinde Amerikalıların,

A+A-

DOWNER’IN GELİŞİ ÖNCESİNDE ORTAK AÇIKLAMA METNİNDE MUTABAKAT SAĞLANABİLMESİ İÇİN PERDE GERİSİ ÇABALAR YOĞUNLAŞTI

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın Ada’ya gelişi öncesinde Amerikalıların, ortak açıklama metni üzerinde mutabakat sağlanabilmesi maksadıyla çabalarını yoğunlaştırdıkları, son günlerde Güney Kıbrıs’taki büyükelçileri John M. Koenig aracılığıyla mekik diplomasisi geliştirdikleri haber verildi.

Fileleftheros “Downer’a Halı Seriyorlar... Amerikalılar Ortak Açıklamada Mutabakat İçin Mekik Dokuyor” başlığıyla yansıttığı haberinde, John Koenig’in önceki gün Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le, dün de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla görüştüğünü, BM ile de direkt irtibatta bulunduğunu yazdı.

Gazete gelişmeleri uzaktan izleyen ve telefonla müdahale eden Aleksander Downer’ın işini kolaylaştırmak için perde gerisinde yoğun çaba harcandığının ortada olduğunu belirttiği haberinde, BM’nin hareketlerinin, Genel Sekreter’in Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim eliyle yürütüldüğünü kaydetti, şunları yazdı:

“Buttenheim her iki tarafta da temaslarda bulunuyor ancak BM Aleksander Downer’ın gelmesini ve önümüzdeki hafta yapacağı temasları bekliyor. Kıbrıs sorunuyla kısmen ilgileniyor olsa da Kıbrıs sorununun yönetimi Downer’ın sorumluluğunda.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.