1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM UYUŞTURUCU VE SUÇ OFİSİ
BM UYUŞTURUCU VE SUÇ OFİSİ

BM UYUŞTURUCU VE SUÇ OFİSİ

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisinden, uyuşturucunun her yıl 200 bin kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

A+A-

"UYUŞTURUCU, HER YIL YAKLAŞIK 200 BİN İNSANI ÖLDÜRÜYOR"

"UYUŞTURUCU TİCARETİNDEN ELDE EDİLEN GELİRİN 320 MİLYAR DOLARA ULAŞTIĞI TAHMİN EDİLİYOR"

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisinden, uyuşturucunun her yıl 200 bin kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi.

BM Enformasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından organize edilen "Dünya Uyuşturucu Problemi Üst Düzeyli Siyasal Deklarasyon ve Harekat Planı'nın Gözden Geçirilmesi" başlıklı toplantı, 13-14 Mart'ta Viyana'da gerçekleştirilecek.

Açıklamada, eroin, kokain ve diğer uyuşturucuların halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiği vurgulanarak "Uyuşturucu, her yıl yaklaşık 200 bin insanı öldürüyor" denildi.

Uyuşturucu ve uyuşturucu ticaretinin hukuk devleti, insan hakları, ekonomi ve sosyal kalkınmayı aşındırdığı, silahlı çatışmaları ve terörizmi ise teşvik ettiği kaydedilen açıklamada, "Uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirin 320 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor" ifadesi kullanıldı.

Narkotik Uyuşturucu Komisyonu'nun, Mart 2009'da gerçekleşen 52'nci oturumunda üye devletler, uluslararası uyuşturucu kontrol sözleşmelerini ve uyuşturucu kaçakçılığın etkilerinin azaltılmasını amaçlayan hareket planını kabul etmişti. Söz konusu toplantıda, harekat planının uygulanıp uygulanmadığı denetlenecek.

Toplantıya, üye devlet temsilcileri, parlamenterler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinden yaklaşık bin 500 kişinin katılması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.