1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOĞAZ'IN İNCİSİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ!
BOĞAZ'IN İNCİSİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ!

BOĞAZ'IN İNCİSİ ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ!

Gün geçtikçe eriyor!

A+A-

İskele Boğazı’nda bulunan ve 20 yıl önce faaliyeti durdurulan Seaview Otel, kaderine terk edildi. Hizmete kapandığı yıldan beri ilgilenilmeyen otel şimdilerde yağmacıların adresi oldu

Duygu ALAN

İskele Boğazı’nda bir dönem en gözde turistik tesislerden olan Seaview Otel’in faaliyetleri, ekonomik sebepler nedeni ile 20 yıl önce durduruldu.

Hizmete kapandıktan sonra ilgilenilmeyen otel, yıllar içerisinde bakımsızlık sebebi ile mimari açıdan ciddi hasar gördü.

Sahipsiz kalan milyonluk yatırım şimdilerde yağmalanmaya başlandı. Otelin pencereleri söküldü, çatısındaki kiremitler alındı.

Yağma bu kadarı ile de kalmadı. Bahçe duvarı kısmen dozerlerle yıkıldı, demir bahçe kapıları söküldü, otel avlusundaki bazı ağaçlar gövdelerinden kesilirken Hurma ağaçları köklerinden söküldü.

seaview-otel1.jpg

İskele Belediyesi otele talip

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Seaview Otel’in binalarının bir bankaya ipotek otelin kurulduğu arazinin ise Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait olduğunu kaydetti.

Seaview Otel’in 20 yıldır atıl durumda olduğuna dikkat çeken Sadıkoğlu, üzerine “Engelli Rehabilitasyon Merkezi” ve “Yaşlı Bakım Evi” inşa etmek amacı ile araziye talip olduklarını söyledi.

Sadıkoğlu, söz konusu arazinin iskele Belediyesi’ne kiralanması hususunda Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne başvuruda bulunduklarını kaydetti.

seaview-otel.jpg

Sadıkoğlu: Gün geçtikçe eriyor

Hasan Sadıkoğlu, 20 yıldır kaderine terk edilmiş durumda olan  Seaview Otel’in son bir iki aydır birileri tarafından ciddi şekilde hasara uğratıldığını hatta bahçesindeki ağaçların, çatısındaki kiremitlerinin bile sökülüp alındığını söyledi.

Bir dönem bölgenin en gözde tesislerinden olan Seaview Otel’in ne olacağı konusunda herkesin merak içerisinde olduğunu kaydeden Sadıkoğlu şunları söyledi: “Otel, işletmecisi tarafından çeşitli sebeplerden ötürü faaliyete kapatıldı, 20 yıldır atıl vaziyette duruyor. Bildiğim kadarı ile binalar bir bankaya ipotek, arazi ise Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne ait. Binalar yıllardır el değmediğinden ekonomik ömrünü tamamlamış ve de bölgedeki halka zarar verecek vaziyette. Kısmen yıkılmış durumda. Otelin ne olacağı herkesin merak konusu. İskele Belediyesi bu araziye talip, belediyeye kiralanması için Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne müracaatımızı yaptık. Amacımız orda engelli rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi yapmak. Orada anlam veremediğimiz şekilde özellikle son 2 ay içerisinde mevcut yapıların çatısındaki kiremitler sökülmeye başladı. Bahçe duvarları yıkıldı, demir bahçe kapıları söküldü. Aldığımız bir ihbar üzerine geçtiğimiz hafta otele gittik, otelin giriş kapısının dozerle yıkıldığını gördük. İlgili kişileri aradık. İlginç olan otel avlusundaki Hurma ağaçları da sökülüp birileri tarafından alındı. Otel gün geçtikçe eriyor.”

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.