1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOĞAZKÖY YANGININDA KORKUNÇ İDDİA
BOĞAZKÖY YANGININDA KORKUNÇ İDDİA

BOĞAZKÖY YANGININDA KORKUNÇ İDDİA

Boğazköy yangınında korkunç iddia

A+A-

Boğazköy'de akşam saatlerinde çıkan yangında korkunç bir iddia ortaya atıldı.
 
Görgü tanıklarından edinilen bilgilere göre, Boğazköy Karargahı'nın civarında bir evin bahçesinde bulunan elektrik direğinde çıkan yangın, ev sahipleri ve karargahta bulunan askerler tarafından söndürüldü.

Yangının başladığı anda haber verilen itfaiye ekibi, yangının söndürüldüğü an olay yerine ulaştı. İddiaya göre, itfaiye ekipleri söndürülmüş olarak gördükleri yangının ardından ev sahiplerine ve askeri birliğe teşekkür ederek olay yerinden uzaklaştı.

Soğutma çalışması yapılmaması nedeniyle Boğazköy'deki karargahın karşısında bir anda tekrardan alev alarak büyüyen yangın, 60-70 dönümlük bir arazinin yanmasına sebep oldu.

Yetkililer gerekeni yapsın

Yangının büyüyerek yayılmasında itfaiyenin ihmali olduğunu iddia eden bölge sakinleri, yetkilileri gerekli araştırmanın bir an önce yapılması konusunda çağrı yaptı.

İki yangın farklı

Diğer yandan resmi kaynaklardan elde edilen bilgiye göre görenleri endişeye düşüren yangının, Boğazköy Karargahı'nın yakınlarında değil, Dikmen ile Boğaz arasındaki ormanlık alanda saat 16.20'de henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıktığı belirtildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için başta İtfaiye ekipleri olmak üzere asker, belediye, Sivil Savunma ve Orman Dairesi ekipleri seferber oldu.

Söndürme çalışmaları esnasında sağ bileğinden hafif yaralanan bir Sivil Savunma çalışanı ise Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bölgede soğutma gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Yangın helikopteri alınsın

Olay yerinde bulunan vatandaşlar yangın helikopteri alınmasını isteyerek, "yetkililer konuya duyarsız kalmasın” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum