1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖLGE ESNAFI TEPKİLİ
BÖLGE ESNAFI TEPKİLİ

BÖLGE ESNAFI TEPKİLİ

Girne’deki Zafer Çarşısı’nın ortak kullanım alanı olan park yerinin bir bölümü bir işyeri sahibi tarafından kapatıldı

A+A-

Girne Belediyesi’nin, Eski Çarşı olarak adlandırılan Ziya Rızkı ve Atatürk Caddeleri üzerindeki işyerlerinin park sorununu çözmek için yaptığı 5 otoparktan biri olan Zafer Çarşısı’ndaki otoparkın bir kısmı, bir işyeri sahibi tarafından kendi kullanımı için kapatıldı.

Park konusunda zaten sıkıntı çeken bölge esnafı ile vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, belediye ve polisin bu sorunu çözmesini istedi.

Bölge esnafı, hem kendi araçlarını park edecek yer bulamadıklarını hem de alışverişe çıkan müşterilerinin park sorunu yaşadığını belirtirken, vatandaşlar da arabalarını park edebilecekleri yeterli yerin olmamasından yakındı.

Zafer Çarşısı’nda araçların park etmesi için ayrılan bölgenin bir kısmı, dükkan sahiplerinden biri tarafından demir babalarla kapatıldı.

Bölge halkı ve esnafı, kapatılan bölümn ortak kullanım alanı olduğunu ve kamuya ait olduğunu belirterek, polis ve belediyenin bunu sorunu çözmesini istedi.

Teknikel: Sayaç çözüm olabilir

Girne Belediyesi Bayındırlık ve İmar İşleri Sorumlusu Ali Teknikel, Girne Çarşısı’nda yaşanan park sorununun belediyenin yaptığı yatırımlarla büyük ölçüde çözüldüğüne dikkat çekerek, gerek vatandaşın gerekse esnafın yürümek istemediğini ve gideceği dükkanın önüne park edip inmek istediğini söyledi.

Zafer Çarşısı’nda araçların park etmesi için ayrılan bölgenin sadece önündeki dükkanın kullanımında olmadığının kavranması gerektiğini anlatan Ali Teknikel, park yerlerinin bölgeye uğrayan herkesin kullanımında olduğuna vurgu yaptı.

Bazı kişilerin söz konusu bölgeyle ilgisinin olmamasına rağmen araçlarını sabah park edip, gece aldığını da ifade eden Teknikel, bu sorunun çözülmesi için bölgeye park sayacı konulabileceğini kaydetti.

Teknikel, sayaçların konulmasıyla aracını uzun süre dükkan önünde bırakanların önüne geçilebileceğini ifade ederek,  bu yöntemle müşterilere daha fazla park yeri bulma imkanı sağlanacağını dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.