1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BOMBALARI HAVALİMANINA NASIL SOKTULAR?
BOMBALARI HAVALİMANINA NASIL SOKTULAR?

BOMBALARI HAVALİMANINA NASIL SOKTULAR?

Bombaları havalimanına nasıl soktular?

A+A-

Bombaları havalimanına nasıl soktular?

Brüksel’deki havalimanında dünkü saldırıları düzenleyenlerin El Bakraoui kardeşler olduğu tespit edildi. El Bakraoui kardeşlerin bombaları valiz içinde havalimanına soktuğu açıklandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 34  kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun  güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye  çıkartıldı. Saldırılara birçok ülkeden tepki geldi, Avrupa'da alarma geçildi.
 
'TERÖRİSTLER BOMBALARI VALİZDE TAŞIDI'
 
Zaventem Belediye Başkanı Francis Vermeiren, havalimanındaki saldırıları gerçekleştiren saldırganların bombaları valizde taşıdığını ifade etti. Vermeiren, "Havalimanına taksiyle geldiler ve bombalar valizlerin içindeydi. Valizleri taşıma araçları üzerine koydular ve ilk iki bomba infilak etti. Üçüncü terörist de bomba yüklü valizini taşıma aracının üzerine koydu ancak muhtemelen panik yaptı ve bomba patlamadı" dedi.


CHECK-İN ÖNCESİNDE CİHAZ TARAMASI YOK
 
Brüksel'de havalimanında patlayan 2 bomba sonrası güvenlik uzmanları, Türkiye dışında Avrupa’daki havaalanlarının hiçbirinde check-in öncesinde cihaz taraması yapılmadığına dikkat çekti.
 
AB'nin merkezi Brüksel'deki havaalanına alınan tüm önlemlere rağmen üç bombanın birden sokulabilmesi, havaalanı güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Brüksel havaalanında terminale giriş öncesinde arama olmaması, teröristlerin işini kolaylaştırdı. Ancak uzmanlar, Türkiye istisna olmak kaydıyla Avrupa'daki havaalanlarında kontrollerin check-in sonrasında yapıldığına dikkat çekti.
 
POLİS BASKINLAR DÜZENLEMEYE DEVAM EDİYOR
 

Terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldığı Belçika'da tüm sosyal etkinliklerin iptal edildi. Okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların da kapatıldığı Belçika'da, polis birçok noktaya baskınlar düzenlemeye devam ediyor.
 
Uçak seferlerinin hâlâ iptal olduğu ülkede, metrolar ise yeniden hizmet vermeye başladı. Ancak yolcular aranarak istasyonlara alınıyor.

1-135.jpeg

 'KAÇAN HAVALİMANI SALDIRGANININ KİMLİĞİ DE TESPİT EDİLDİ'
 
Belçika basının dün yayınladığı fotoğrafta en sağda bulunan ve kaçtığı sanılan saldırganın da bomba düzeneğini hazırladığı sanılan Necim Laachraoui olduğu iddia edildi.
 
Belçika savcıları, önceki gün yaptıkları açıklamada Paris saldırganlarının işbirlikçilerinden olan ve bugüne kadar Soufiane Kayal adıyla bilinen kişinin Laachraoui olduğunu açıklamıştı. Laachraoui’nin 18 Mayıs 1991 doğumlu olduğu, Katolik lisesine gittiği, üniversitede elektromekanik bölümünde okurken Şubat 2013’te Suriye’ye gittiği, Eylül 2015'te de Abdeslam’la Macaristan üzerinden Belçika'ya geçtiği belirtilmişti. Paris saldırılarından kullanılan patlayıcıların üzerinde de Laachraoui'nin DNA'sı bulunmuştu.
 
FRANSA BAŞBAKANI: OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILABİLİR
 
Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkedeki olağanüstü hal durumunun uzatılabileceğini ve Avrupa'daki terör tehdidinin 13 Kasım'daki Paris saldırılarından öncesine nazaran çok daha yüksek olduğunu söyledi. Valls, AB sınırlarında da kontrolün artırılması çağrısı yaptı.
 
09.10 Belçika ulusal kanalı RTBF’ye göre İbrahim 2010’da bir soygun esnasında Kalaşnikof’la polise ateş açmaktan 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Halid de 2011’de Kalaşnikof bulundurmaktan gözaltına alınmış, araba hırsızlığından 5 yıl hapse mahkûm edilmişti. Ayrıca Halid’in sahte isimle Forest semtinde apartman dairesi kiraladığı aktarıldı.
 
EL BAKRAOUİ KARDEŞLERİN TERÖR DIŞINDAKİ ADİ SUÇLARDAN KAYITLARI VARDI
 
Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Zaventam Havalimanı’nda dün meydana gelen, 14 kişinin öldüğü ve IŞİD’in üstlendiği saldırıları düzenleyenlerin kimliği tespit edildi. Saldırganların Paris zanlısı Salah Abdeslam’ın cuma akşamı yakalanmasından bu yana aranan, Abdeslam'a yardım ve yataklık ettikleri düşünülen ve terör dışındaki adi suçlardan polis kayıtlarında adları geçen Halid ve İbrahim el Bakraoui kardeşler olduğu kesinleşti.
 
Belçika basının dün paylaştığı ve havaalanındaki saldırıların şüphelilerine ait olduğu belirtilen fotoğrafta, beyaz mont giyen üçüncü kişinin diğer saldırgan olduğu ve kaçtığı iddia edilmişti.
 
Havaalanındaki çifte patlamaların ardından Abdeslam'ın yakalandığı Molenbeek'te de AB kurumları yakınlarındaki metro istasyonu hedef olmuş, 20 kişi hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.