1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BONZAİ CEZASI
BONZAİ CEZASI

BONZAİ CEZASI

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi kararı verdi

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi 2012 yılı kasım ayında Güney Kıbrıs’ta Marios isimli bir Rum’dan sipariş ettiği 105 gram ağırlığında toplam 35 paket uyuşturucunun bir kısmını KKTC’de satan bir kısmını da saklayan Soner Öğer’i 2 yıl hapse mahkûm etti.

Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararın açıklanmasının ardından söz alan Gazimağusa Ağır Ceza Reisi Ömer Güran, “Bu davada sunulan olgulara göre bonzai türü uyuşturucu, hintkenevirine göre 400 kat daha zehirlidir. Bonzai kullananların doğrudan beyinlerinin etkilendiği söyleniyor. Hintkeneviri suçlarıyla aynı ceza verilmesi düşünülemez” diye konuştu.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı kararı Yargıç Banu Soyer okudu.
Yargıç Banu Soyer öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Cevat Rıza’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.

Banu Soyer, sanığın maddi sıkıntı içerisinde olması nedeniyle uyuşturucu alıp satmaya karar verdiğini söyledi.

Sanığın Güney Kıbrıs’tan Marios isimli bir şahısla 520 Euro karşılığında 35 paket sentetik cannabionid türü uyuşturucu karşılığında anlaştığını anlatan Soyer, Marios’un da 15 Kasım 2012 tarihinde Akyar Sınır Kapısı’ndan geçerek sanığa söz konusu uyuşturucuları teslim ettiğini bildirdi.
Banu Soyer, sanığın söz konusu uyuşturucuların 23 paketini işyerinde bir kova içerisine koyarak gizlediğini, 1 paketini 140 TL’ye sattığını, 2 paketini satmak için yanına aldığını ve geriye kalan 9 paketini de işyerinde tuvalet penceresine sakladığını açıkladı.

Narkotik polisinin bir ihbar üzerine sanığın işyerine operasyon düzenlediğini kaydeden Soyer, üzerinde 2 paket, işyerinde de 23 paketin kova içerisinde, 9 paket uyuşturucunun da tuvalet penceresi içerisinde tespit edildiğini dile getirdi.

Yargıç Soyer, sanığın sözlü beyanında suçunu maddi imkânsızlıklar yüzünden işlediğini itiraf ettiğini belirtirken poliste soruşturma maksatlı 9 gün tutuklu kaldığını ifade etti.

Sanık avukatının mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de değinen Yargıç Banu Soyer, sanığın pişman olduğunu, olaydan 1 buçuk yıl önce uyuşturucu içmeye başladığını, uyuşturucu müptelası haline geldiğini ve bu illete para yetiştiremez duruma düştüğünü aktardığını açıkladı.

Sanığın işlediği suçların bonzai türü uyuşturucu madde ithali, alımı, tasarrufu ve vermesi olduğunun altını çizen Soyer, suçun vahametinin verilen uzun süreli hapis cezalarından görülebileceğine dikkat çekti.

Şahadetlerden görüldüğü gibi bonzai türü uyuşturucunun en ağır uyuşturucu türlerinden biri olduğunu anlatan Banu Soyer, uyuşturucu suçları yüzünden toplum bireylerinin rahatsız olduğunu ve huzurlarının bozulduğunu söyledi.

Yargıç Banu Soyer uyuşturucu suçlarının toplumun ve gelecek nesillerin sağlıklarını bozduğunu belirtirken mahkemelerin bu tür suçlar işleyenlere müsamaha gösteremeyeceğini vurguladı.
Banu Soyer toplumun uyuşturucu suçlarından duyduğu endişeyi göz önüne alarak sanığı suçlu bulunup mahkum edildiği davalardan 2 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.