1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BONZAİ DEĞİL ÇAYDIR”
“BONZAİ DEĞİL ÇAYDIR”

“BONZAİ DEĞİL ÇAYDIR”

“Bonzai değil çaydır”

A+A-

Narkotik ekiplerinin geçtiğimi günlerde Lefkoşa bölgesinde düzenlediği operasyon sonucunda 12 gram sentetik cannabinoid türü olduğu inanılan uyuşturucu ele geçirilmesi ile ilgili mahkeme emriyle tutukladığı M.E, M.K ve S.B dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlılar, “Polisin ele geçirdiği ıslak mendil poşetlerine konulmuş çaydır efendim. Uyuşturucu değildir. Polis bunu bildiği halde bizi cezalandırmaya çalışıyor. İşimizden gücümüzden olduk” şeklinde savunmasını yaptı.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlıların 5 Şubat tarihinde Lefkoşa bölgesinde meydana gelen “Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Sevinç, söz konusu tarihte İsmail Beyoğlu Caddesi’nde CE700 plakalı araca düzenlenen operasyonda yapılan aramada 4 paket halinde yaklaşık 12 gram sentetik cannabinoid türü olduğuna inanılan madde bulunarak emare alındığını ve araçta bulunan zanlıların gözaltına alındığını kaydetti.

Zanlılardan Ö.E ile S.B’nin gönüllü ifade verdiklerini aktaran polis, zanlıların verdiği ifadenin teyit ve tekzibi yapılacağını ifade eden polis memuru Mehmet Sevinç, ele geçirilen emarelerin Devlet Laboratuvarı’na gönderildiğini ancak sonuçların önümüzdeki Salı günü çıkacağını açıkladı.

Zanlıların serbest kalması halinde aranan emarelere ve şahıslara etki edebileceklerine dikkat çeken polis, her iki zanlının da soruşturmanın selameti açısından 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı S.B, “Polisin ele geçirdiği ıslak mendil poşetlerine konulmuş çaydır efendim. Uyuşturucu değildir. Polis bunu bildiği halde bizi cezalandırmaya çalışıyor. İşimizden gücümüzden olduk” şeklinde savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların da 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.