1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BONZAİ, KUZEY KIBRIS’TA DA ÜRETİLEREK PAZARLANIYOR
BONZAİ, KUZEY KIBRIS’TA DA ÜRETİLEREK PAZARLANIYOR

BONZAİ, KUZEY KIBRIS’TA DA ÜRETİLEREK PAZARLANIYOR

Bonzai, Kuzey Kıbrıs’ta da üretilerek pazarlanıyor!

A+A-
 
Bonzai, Kuzey Kıbrıs’ta da üretilerek pazarlanıyor

Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Karaokçu, 23 Nisan İlkokulu’nda öğretmenler ve velilere yönelik düzenlenen panelde vurguladı:

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, ülkede uyuşturucu madde konusunda en büyük tehdidi sırasıyla bonzai, bali ve uçucu maddelerle extacynin oluşturduğunu söyledi.

Karaokçu, temini kolay ve yaygın bir uyuşturucu madde olan bonzainin artık Kuzey Kıbrıs’ta da üretilerek pazarlandığını dile getirdi.

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve 23 Nisan İlkokulu, öğretmenler, veliler ve halkı bilinçlendirmek amacıyla “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı” adlı bir paneli düzenlendi.

Girne Belediyesi Kültür Merkezinde yer alan panele Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bazı milletvekilleri ve Hasan Karaokçu da katıldı.

Altuğra: Toplumsal tehdit

UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra da uyuşturucuyla mücadele ve bilinç oluşturmak için velilere, öğrencilere, öğretmenlere, hükümetlere, belediyelere, emniyet güçlerine ve sivil toplum örgütlerine çok ciddi görevler düştüğünü vurguladı.

Temini çok kolay ve yaygın bir uyuşturucu türü olan bonzainin KKTC’de artık toplumsal tehdit oluşturan bir boyut kazandığını da ifade eden Altuğra, uyuşturucunun panzehirinin sevgi, mücadele etmenin en iyi yolunun ise uyuşturucuya hiç başlamamak olduğunu anımsattı.

Karaokçu: İki taraftaki uyuşturucu tacirleri kucaklaştı

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise yaklaşık 1 ay önce kurulan komisyonun, madde bağımlılığıyla mücadele konusunda yapmayı hedeflediği çalışmalar, Kuzey Kıbrıs’ta uyuşturucu sorunu ve boyutları, toplumsal önyargılarımızla yarattığımız düşman portreleri konusunda bilgi verdi.

Sunumunda, uyuşturucu, sigara ve alkol bağımlılığı konusunda yapılan araştırma ve veriler hakkında bilgi veren Karaokçu, madde bağımlılığıyla mücadelede, toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirterek, bireylerin çocuk yaşlardan itibaren bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ülkede şu an uyuşturucu madde konusunda en büyük tehdidi sırasıyla bonzai, bali ve uçucu maddeler ile extacy olduğunu vurgulayan Karaokçu, temini kolay ve yaygın bir uyuşturucu madde olan bonzainin artık Kuzey Kıbrıs’ta da üretilerek pazarlandığını dile getirdi.

Kuzey ve Güney Kıbrıs arasında sınır kapılarının açılmasıyla iki halktan çok, iki taraftaki uyuşturucu tacirlerinin kucaklaştığını kaydeden Karaokçu, karşılıklı geçişlerle, ciddi bir uyuşturucu trafiğinin da başladığını belirtti.

Ülke mevcut uyuşturucu yasasında bağımlıya da satıcıya da aynı cezanın verildiğini bunun da ayrı bir sorun olduğunu anımsatan Karaokçu, komisyon olarak, yasada, satıcıya en az 10 yıl hapislik gerektirecek bir değişiklik için çalışma yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Toplumun, uyuşturucu bağımlıları ve ailelerine önyargıyla yaklaştığını ve toplumdan dışlandığını dile getiren Karaokçu, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edebilmek için, birlikte hareket etmekten başka şansımız yok “diye konuştu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Psikoloğu Gülten Aşık Aygün ise, madde bağımlılığının psikolojik boyutu konulu bir sunum yaptı.

23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumsal ve bireysel duyarlık ile bilincin büyük önem taşıdığını belirterek, ülkede bu yönde bilgilendirme yapılmasının çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.