1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘BONZAİ’ SATANA 10 AY, İÇENE 1 AY HAPİS!
‘BONZAİ’ SATANA 10 AY, İÇENE 1 AY HAPİS!

‘BONZAİ’ SATANA 10 AY, İÇENE 1 AY HAPİS!

‘Bonzai’ Satana 10 ay, içene 1 ay hapis!

A+A-

Lefkoşa’da  2013 Mart ayı içinde ‘Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme’ suçundan yakalanan sanıklar Uğurcan Bük, Özgür Demir, Osman Dilim ve Mehmetali Karaahmetli’nin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davalarının kararları açıklandı.

‘Uyuşturucu madde alma ve tasarruf’ suçundan yargılanan sanıklar Bük, Dilim ve Demir 1’er ay hapse mahkum edilirken, ‘Uyuşturucu madde tasarruf ve verme” suçundan yargılanan Mehmetali Karaahmetli 10 ay hapse mahkum edildiği açıklandı.

Abbas ELMAS

Lefkoşa’da 2013 Mart ayı içinde ‘Uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme’ suçundan yakalanan sanıklar Uğurcan Bük, Özgür Demir, Osman Dilim ve Mehmetali Karaahmetli’nin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davalarının kararları açıklandı.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Heyeti, dün sanık Uğurcan Bük, Özgür Demir, Osman Dilim ve Mehmetali Karaahmetli hakkında görüşülen davanın detaylarını ve kararlarını açıkladı.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, 2013 Mart ayı içinde meydana gelen olayda sanık Mehmetali Karaahmetli’nin kar amacı güderek tasarrufunda bulundurduğu toplam 29 gram sentetik cannbinoid türü uyuşturucunun 2 gramını diğer sanıkların kendi aralarında topladıkları 200 TL karşılığında satarak kar elde ettiğini söyledi.

Sanık Uğurcan Bük, Özgür Demir ve Osman Dilim’in almış oldukları uyuşturucu maddeyi tamamen kendi kullanımları için aldıklarını ve hiçbir kar amaçlarının olmadığını kaydeden Gazi, sanık Mehmetali’nin ise uyuşturucu madde satmayı alışkanlık haline getirmesi ve söz konusu suçu işlerken nedamet duymadığını kaydetti.

Tolumu derinden etkileyen ve her geçen yıl daha da yaygınlaşan uyuşturucu suçlarında, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğine değinen Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi, cezayı belirlerken sadece kişinin ıslah olmasının değil, bu tür suçları işlemeye eğilimi olan kişilere yönelik caydırıcı ve ibret verici olması gerektiğine vurgu yaptı.

Gazi, sanıklar aleyhinde getirilen tüm davalardan oy birliği ile suçlu bulunup mahkum edildiklerini açıklarken, sanık Uğurcan Bük, Özgür Demir, Osman Dilim’in hakkında getirilen 2 davadan birer ay, sanık Mehmetali Karaahmetli’nin hakkında getirilen 3 davadan 10 ay hapse mahkum edildiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.