1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BONZAİ SATICISINA 3 YIL HAPİSLİK
BONZAİ SATICISINA 3 YIL HAPİSLİK

BONZAİ SATICISINA 3 YIL HAPİSLİK

Bonzai satıcısına 3 yıl hapislik

A+A-

Ağustos ayında Lefkoşa’da gerçekleşen operasyonda uyuşturucu satarken yakalanan Dibo Göçer, aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da uyuşturucu operasyonunda 60 gram bonzai (sentetik cannabinod) ile yakalanan ve Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Dibo Göçer aleyhindeki dava dün karara bağlandı.

Uyuşturucu madde “ithal”, “tasarruf” ve “verme” suçlarından suçlu bulunan Göçer, oy birliği ile alınan kararla 3 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Murat Soytaç açıkladı.

Mahkeme gelir sağladığına bulgu yaptı

Oy birliği ile alınan kararı açıklayan Yargıç Murat Soytaç, Dibo Göçer’in işlemiş olduğu suçun 60 gram sentetik cannabinod türü uyuşturucu madde “ithal”,  “tasarruf “ ve “verme” suçu olduğunu belirterek bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiği söyledi.

Soytaç sanığın ithal etmiş olduğu maddeden yaklaşık 27 gramını satarak gelir elde ettiğini, bu tür suçların toplum huzurunu bozan, insan sağlığını tehdit eden suç olduğunu belirterek ceza takdir ederken kamu menfaatini ön planda tuttuklarının altını çizdi.

Yargıç Murat Soytaç tüm aktardıkları sonucunda sanığın cezaevinde yargılanmayı beklediği süreyi de dikkate alarak aleyhine getirilen davalardan 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.