1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORÇLARA ÇÖZÜM BULUNSUN YOKSA!
BORÇLARA ÇÖZÜM BULUNSUN YOKSA!

BORÇLARA ÇÖZÜM BULUNSUN YOKSA!

Borçlara çözüm bulunmaması halinde

A+A-

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, elektrik borçlarıyla ilgili soruna çözüm istedi ve aksi halde eylem yapacaklarını bildirdi.

Birlik Başkanı Mahmut Özçınar yazılı açıklamasında, yönetim kurulunun 23 Ocak ve yürütme kurulunun bugünkü toplantısında eylem kararı alındığını kaydetti.

“Hükümet ile Su Dairesi’nin, KIB – TEK’i kullanarak belediyelere zorla borç senedi imzalattırma suretiyle tahsilat yapmaya çalıştığını” iddia eden Özçınar, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Hükümetin, halka hizmet etmekle görevli kurumları karşı karşıya getirdiğini iddia eden Özçınar, soruna çözüm getirilmemesi halinde halk, esnaf ve hayvancıları susuz bırakmama adına her türlü eylemi başlatacaklarını ifade etti.

Özçınar, eyleme gerekçe olan sorunları şöyle sıraladı:

“Su İşleri Dairesi’nin, belediyelere verdiği su için her ay belediyelerin devlet alacağından 450 bin TL tahsilat yapması… Yerleşim yerlerinin belediye hudutlarına dahil edildikten sonra köylerdeki su kuyularının Su İşleri Dairesi tarafından ilgili belediyeye devredilmemesi… KIB-TEK’in ilgili belediye ile elektrik sözleşmesi yapmaması... Belediyelerin KIB-TEK’ten talep ettiği yer işgal ve tartı harçlarının belediyelere ödenmemesi… Su Dairesi’ne ait olan elektrik borçlarının belediyelere ödettirilmek istenmesi...”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.