1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORÇLARDAN DOLAYI YATLAR, AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILIYOR
BORÇLARDAN DOLAYI YATLAR, AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILIYOR

BORÇLARDAN DOLAYI YATLAR, AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILIYOR

BORÇLARDAN DOLAYI YATLAR, AÇIK ARTIRMAYA ÇIKARILIYOR

A+A-

Larnaka Marinası’na demirleyen bazı yatların, sahiplerinin ilgili marina birimlerine olan borçlarını ödememesinden dolayı açık artırmaya çıkarıldığı haber verildi.

Politis, durumun ekonomik krizden dolayı son yıllarda daha kötü bir hal aldığını belirterek, yat sahiplerinin marina müdürlüğüne, limana demir atmayla ilgili olan toplam borcunun 100 bin Euro’yu aştığını kaydetti.

Larnaka Marinası’na demir atma hakkına sahip olup borçlu olanların çoğunluğunun “Kıbrıslılar” olduğunu yazan gazete, marinadaki mevcut doluluğa göre yat sahiplerinin yüzde 90’ının “Kıbrıslı” ve yüzde 10’unun yabancı uyruklu olduğu kaydederek, yaklaşık 15 yıl önce bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğuna işaret etti.

Habere göre, gazeteye konuşan Larnaka Marinası Müdürü Hristos Petridis, yatların açık artırmaya çıkarılmasının 1990’larda başladığını söyledi.

Güney Kıbrıs’ı vuran ekonomik krizin ardından yatların açık artırmaya çıkarılmasının sıradan bir hal aldığını belirten Petridis, birçok yat sahibinin, limana demir atma ücretini ödemediğinden önemli miktarda borcu biriktiği için bu yatları açık artırmaya çıkarmaya mecbur olduklarını anlattı.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.