1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BORÇLU ÇIKARSAK ÖDEMEYE HAZIRIZ”
“BORÇLU ÇIKARSAK ÖDEMEYE HAZIRIZ”

“BORÇLU ÇIKARSAK ÖDEMEYE HAZIRIZ”

“Borçlu çıkarsak ödemeye hazırız”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), KKTC’nin Türkiye’ye olan borcu ile ilgili; “Günü geldiğinde bir hesaplaşma yapılacaktır, bilinmesini isteriz ki Kıbrıslı Türkler bu hesaplaşmadan borçlu değil alacaklı çıkacaktır. Eğer borçlu çıkarsak borcumuzu ödemeye hazırız” dedi. 

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın “Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye olan borçlarını Rumlar ödesin” açıklamasını değerlendirdi.

İzcan, “Önce kime ne kadar borcumuz var, onu bilmek istiyoruz” diyerek, “Türkiye hükümetlerinin tek taraflı yazdığı faturaları Kıbrıslı Türklerin ödemek zorunda olmadığını” kaydetti.

İzzet İzcan, “Önce Kıbrıslı Türklerin kime ne kadar borcu var bu açık biçimde ortaya konmalı, bu borcun nasıl oluştuğu ve şartlarının ne olduğu kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

“Kıbrıs sorunundan dolayı kapalı bir toplum hayatına mahkum edilen” Kıbrıs Türk toplumunun yönetim ve iktidar hakkının gasp edildiğini, Ankara’daki hükümetlerin denetimi altına sokulduğunu iddia eden İzzet İzcan, Türkiye’ye eleştirilerde bulundu ve “Kıbrıslı Türklerin öz kaynaklarının Türkiye’ye aktarılması, kendi nüfusundan fazla TC vatandaşı bir nüfusa bakmak zorunda kalması, Kıbrıs’ın 53 yıldan beri askeri bir üst olarak kullanması ve daha birçok giderin bu hesaplaşmanın içinde olmasının” şart olduğunu kaydetti.

İzcan, “Serdar Denktaş’ın kendini TC hükümetleri yerine koyduğunu” iddia ederek, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı, “Borcumuzu Kıbrıslı Rumlar ödesin” söyleminin; “küçük düşürücü olduğu kadar, gerçeklerden uzak ve rencide edici bir söylem olduğunu” ifade etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Serdar Denktaş’ın “Türkiye gerekirse borcumuzu siler” gibi söylemlerle de kendini TC hükümetlerinin yerine koyduğunu savunarak, “Günü geldiğinde bir hesaplaşma yapılacaktır, bilinmesini isteriz ki Kıbrıslı Türkler bu hesaplaşmadan borçlu değil alacaklı çıkacaktır. Eğer borçlu çıkarsak borcumuzu ödemeye hazırız” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.