1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORÇLULARA SESLENDİ! YENİ YASADA ALTINI ÇİZDİĞİ UNSURLAR VAR
BORÇLULARA SESLENDİ! YENİ YASADA ALTINI ÇİZDİĞİ UNSURLAR VAR

BORÇLULARA SESLENDİ! YENİ YASADA ALTINI ÇİZDİĞİ UNSURLAR VAR

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı biran önce harekete geçilmesi için seslendi

A+A-

Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Avukat Barış Mamalı, Aralık 2013 ayı içerisinde yürürlüğe giren “29/20013 sayılı Borç İlişkilerinden Kaynaklanıp Tahsili Geciken ve/veya Tahsil Edilemez Hale Gelen Borçların Yeniden Yapılandırılması” isimli yasanın borçlular tarafından iyi değerlendirilmesi ve zaman kaybedilmeden bundan faydalanılma yoluna gidilmesi gerektiğini kaydetti.

“YENİ YASA HAK VE AVANTAJLAR İÇERİYOR”

Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, bu yasanın, faiz konusunda arzu edilen kısıtlamaları getirmese de yasal takibe uğramış borçlular açısından mutlaka kullanılması gereken hak ve avantajlar içerdiğini belirtti. Mamalı, bu yeni yasal düzenlemenin , önceki hükümet döneminde yürürlüğe giren benzeri yasadan önemli farkları olduğunu da vurguladı.

Mamalı şöyle devam etti:

“Önceden bankalara verilen borçları yeniden yapılandırma yetkisi bu yeni kanun ile sadece mahkemelere devredilmiştir. Bunun yanında sadece banka veya finans kurumlarına borcu olanların değil; yasal işleme tabi olmuş neredeyse tüm borçluların (Kamu kurumlarının alacaklı olduğu durumlar gibi bazı istisnalar hariç) bu kanunda yeniden yapılandırma hakkına sahip olduklarını görmekteyiz.

Aleyhine dava açılmış, ödeme ihbarnamesi gönderilmiş, borcu donuğa düşmüş kısacası borcun ödenememesi nedeniyle yasal takibat noktasına gelmiş olan borçluların usule uygun olarak yapacakları bir başvuru ile yargıçtan mevcut borçlarının yeniden yapılandırılmasını isteme hakkı bulunmaktadır.

Söz konusu yeni yasada belirlenen katsayıların borca uygulanmasıyla özellikle faizle şişmiş olan borçlar önemli miktarda düşüşe uğrayabilecektir. Yine belirlenen yeni borç miktarına Aralık 2013 ayından itibaren sadece yasal faizin uygulanacak olması da borçlular açısından önemli bir avantaj yaratmaktadır.”

“HUKUKİ YARDIM ALIN”

Mamalı, yapılacak başvuruların usule aykırı olmaması, usul nedeniyle bir iptale maruz kalmamaları, yasadaki avantajlardan eksiksiz yararlanabilmeleri ve haklarının zedelenmemesi açısından mahkemeye yapılacak söz konusu yeniden yapılandırma müracaatlarında borçluların profesyonel anlamda hukuki yardım almalarını da tavsiye etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.