1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORCU VARKEN YOK GÖSTERDİ!
BORCU VARKEN YOK GÖSTERDİ!

BORCU VARKEN YOK GÖSTERDİ!

Evrak sahteledi!

A+A-

Şaziye Saldun, iş takibini yaptığı şirket adına sahte evrak düzenleme suçundan gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı
Lefkoşa’da, bir danışmanlık şirketi işletmecisi olan 36 yaşındaki Şaziye Saldun sahte evrak düzenleme suçundan gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldı.
Saldun’un, 2016 yılı içerisinde iş takibi ile muhasebe işlerini yaptığı bir iş yerinin, Vergi Dairesi’ne, İhtiyat Sandığı’na ve Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcu olduğunu bildiği halde, iş takibini ve muhasebe işlerini yapmakta olduğu başka bir işyeri adına verilen “borcu yoktur” belgesi üzerine, borcu olan şirketin adını yazarak evrak sahtelediği iddia edildi.
Mahkemede olayla ilgili aktarılan şahadette veren polis, zanlının iş takibi ile muhasebe işlerini yaptığı bir iş yerinin, Vergi Dairesi’ne, İhtiyat Sandığı’na ve Sosyal Sigortalar Dairesi’ne borcu olduğunu bildiği halde, iş takibini ve muhasebe işlerini yapmakta olduğu başka bir işyeri adına verilen “borcu yoktur” belgesi üzerine, borcu olan şirketin adını yazarak evrak sahtelediği belirtildi.
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, zanlının bu sayede borcu olan bir şirketin hakkı olmadığı halde, şirket adına yurt dışından ön izin ve yatay geçiş ile yabancı uyruklu işçi getirmesini sağladığını söyledi. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının danışmanlık hizmeti verdiği şirketlerinde evraklarının incelendiğini belirterek, soruşturma amaçlı 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.