1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘BORCUM VARDI ALDIM’
‘BORCUM VARDI ALDIM’

‘BORCUM VARDI ALDIM’

“Sadece 200 lira çaldık…”

A+A-

‘Arslan’ marketten 200 TL nakit para ve sigara çaldıktan sonra tutuklanan Kazakistanlı Yerlan arslanlar gibi savunma yaptı.

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazartesi sabahı, “Arslan” isimli marketin kapısını tornavida ile zorlayıp açtıktan sonra içeri giren ve hırsızlık yaptıkları ileri sürülen Kazakistanlı Yerlan Seyitov ile Kırgızistanlı Maksatbek Kerim Ulu, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede söz alan zanlılardan Yerlan Seyitov, “borcumuz vardı ve sadece 200 TL çaldık” diyerek kendini savunurken, “diğer arkadaşımın olayla ilgisi yok, kendisini ben uykusundan kaldırdım oraya götürdüm, onun suçu yok” şeklinde konuştu.

Kerim gözcülük yaptı

Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi mahkemeye 11 Eylül 2017 tarihinde saat 05.15’te, Gazimağusa’da, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyer gösteren ve işletmeciliğini Ali Arslan’ın yaptığı markette meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili bilgi verdi.

Çabi, “Arslan” isimli markete, zanlı 2 Maksatbek Kerim Ulu’nun gözcülüğünde, zanlı 1 Yerlan Seyitov tarafından market önüne çarşaf çekilerek kamufle olunduktan sonra, kapı  kilitinin tornavida ile açılarak, market içerisine girildiğini ve 200 TL madeni para, 6 paket sigara ve 2 adet puronun sirkat edildiğini söyledi.

“Sadece 200 lira çaldık…”

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Çebi, öğrenci kayıtlarını yenilemeyen ve KKTC’de izinsiz olarak bulunan zanlıların, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlılardan Yerlan Seyitov, “borcumuz vardı ve sadece 200 TL çaldık” diyerek kendini savunurken, “diğer arkadaşımın olayla ilgisi yok, kendisini ben uykusundan kaldırdım oraya götürdüm, onun suçu yok” şeklinde konuştu. Zanlı 2 Maksatbek Kerim Ulu ise “25 Eylül’e kadar kaydımı yenilemem için zamanım var, kaydımı yenileyeceğim” şeklinde konuştu.

Cezaevine gönderildiler

Huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, KKTC ile hiçbir yasal bağları olmayan  zanlıların, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.