1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ÇALDIM
BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ÇALDIM

BORCUMU ÖDEMEK İÇİN ÇALDIM

Serhatköy’de bir hafta önce belirli aralıklarla çalınan 72 küçükbaş hayvanla ilgili iki kişi gözaltına alındı

A+A-

Güzelyurt bölgesindeki Serhatköy’de bir hafta önce belirli aralıklarla çalınan 72 küçükbaş hayvanla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan iki kişinin, ikişer gün poliste tutuklu kalmasına karar verildi. Hayvan hırsızlığıyla suçlanan zanlılardan Hasan Işıltan, bazı kişilere borcu olduğundan dolayı bu suçu işlediğini, borçlu olduğu kişilerin ‘borcunu ödemesen kız kardeşini ve babanı öldüreceğiz’ diyerek kendisini tehdit ettiğini ve bu yüzden koyunları çalmak zorunda kaldığını iddia etti.

Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Serhatköy’de belli aralıklarla çalınan 42 koyun ve 30 kuzuyla ilgili başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanan Arif Tonruk ile Hasan Işıltan dün saat 11.00’de Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlıların ikişer gün poliste tutuklu kalmasına karar verildi.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi huzurunda görülen davada Savcı Ergin Atıcı ve tahkikat polis memuru İbrahim Şensoy hazır bulundu. Polis çavuşu İbrahim Şensoy, mahkemede yeminli şahadet vererek bulguları aktardı.

Şensoy, Serhatköy’de Turgay Aydın’ın ağılından belirli aralıklarla 42 koyun ve 30 kuzu olmak üzere toplamda 72 küçükbaş hayvanın sirkat edildiğini ve sirkat edilen hayvanlardan 5 tanesinin zanlı Hasan Işıtan tarafından zanlı Arif Tonruk’a satıldığının tespit edildiğini aktardı.   Şensoy, zanlıların, gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyledi.

Şensoy, tahkikatın yeni başladığını, bulunacak emarelerin olduğunu, zanlıların serbest kalmaları halinde emarelere etki edebileceklerini aktardı. Eğer varsa diğer kişi ya da kişilerin tespit edilmesi,  çalınan diğer 67 hayvanın bulunması ve tahkikatın selametle yürütülmesi için söz konusu kişilerin, poliste üçer gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlı Arif Tonruk’un avukatı ise istenilen tutukluluk süresine itiraz ederek, müvekkilinin gönüllü ifade verdiğini ve suçunu kabul ettiğini kaydetti. Avukat, müvekkilinin yaşlı olduğunu ve sağlık sorunlarından dolayı ilaç kullandığını; bundan dolayı serbest kalmasını talep etti.

Beş koyunu sirkat ederek zanlı Arif Tonruk’a satan zanlı Hasan Işıtan ise mahkemede yeminli şahadet vererek suçunu kabul etti. Işıtan, bazı kişilere borcu olduğundan dolayı bu suçu işlediğini, borçlu olduğu kişilerin ‘borcunu ödemezsen kız kardeşini ve babanı öldüreceğiz’ diyerek kendisini tehdit ettiğini ve bu yüzden koyunları çalmak zorunda kaldığını söyledi.

Tarafları dinleyen Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi, olguların selametle incelenip bulunması için zanlıların ikişer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.  

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.