1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BORULAR SUYA DAYANAMIYOR
BORULAR SUYA DAYANAMIYOR

BORULAR SUYA DAYANAMIYOR

Borular suya dayanamıyor

A+A-

Türkiye’den gelen suyun ülke geneline dağıtımı sırasında basınçlı gelen su, birçok bölgede ve evde boruların patlamasına neden oluyor.  Patlakların kimi bölgelerde şebekenin eski ve bakımsız olmasından, kimi bölgelerde ise uzun süre bu denli su gelmemesinden kaynaklandığı bildirildi. Daha önce diğer bölgelerde yaşanan sorun Lefkoşa’da da baş gösterdi. Başkentin birçok bölgesinde patlayan borular nedeniyle,  Lefkoşa Belediyesi ekipleri, patlakları gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor.
 
Ali CANSU

“Su Temin Projesi” çerçevesinde Türkiye’den gelen suyun ülke geneline dağıtımı sırasında basınçlı gelen su, birçok bölgede ve evde boruların patlamasına neden oluyor.

Patlakların kimi bölgelerde şebekenin eski ve bakımsız olmasından, kimi bölgelerde ise uzun süre bu denli su gelmemesinden kaynaklandığı bildirildi.

Daha önce diğer bölgelerde yaşanan sorun Lefkoşa’da da baş gösterdi. Başkentin birçok bölgesinde patlayan borular nedeniyle, Lefkoşa Belediyesi ekipleri, patlakları gidermek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Lefkoşa Belediyesi su birimi ekipleri kısıtlı personele rağmen patlayan boruları tamir etmeyi sürdürüyor.

Lefkoşa’da bazı vatandaşlar belediyenin patlak borulara geç müdahale ettiğini iddia ederken, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, suyun Lefkoşa’da tüm şebekeye verilmesinin ardından birçok patlak ile karşılaştıklarını ve ekiplerin bu sorunları gidermek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Başkentte basınca dayanamayarak patlayan boru vakalarından bir tanesi de GÜYAP evlerinin bulunduğu Yıldırım Sokak’ta da yaşandı. Dört gündür suyun boşa aktığını ifade eden mahalleli belediyeye bildirmelerine rağmen bir türlü sorunun çözülmediğini ifade ettiler.

“Su, dört gündür boşa akıyor”

Mahalle sakinlerinden Raif Çeribaşı, Türkiye’den gelen suyun basıncıyla evinin önünde patlayan borudan dört gündür suyun boşa aktığını ifade etti.

Borunun patlamasının akabinde Lefkoşa Türk Belediyesi’ni aradıklarını anlatan Çeribaşı, “Ekipler geldi baktı ve tamir ettiler. Ancak, ‘yine açılabilir’ diye bize söylediler. Ardından yeniden patladı” dedi.

Belediyeyi önceki gün üç kez aradığını ve “sıraya koyduk” cevabı aldığını kaydeden Çeribaşı, ancak gelmedikleri için dün tekrar aramak zorunda kaldığını belirterek, belediye yetkililerinin “çok patlak var, geleceğiz” cevabını verdiklerini söyledi.

Belediyenin bu tür patlakları tamir etmesi için ekiplerini artırması gerektiğini anlatan Çeribaşı, “Personel çoktur. 700 kişi masa başı iş yapmasın dışarıda işlesin. 300’ü masa başı iş yapsa olmaz mı?” diye sordu.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.