1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BOŞANMA YERİNE AYRILIK PARTİSİ
BOŞANMA YERİNE AYRILIK PARTİSİ

BOŞANMA YERİNE AYRILIK PARTİSİ

BOŞANMA YERİNE AYRILIK PARTİSİ

A+A-

ABD’de son dönemde evliliklerini sonlandırmak isteyen evli çiftler, yasal olarak boşanmak yerine, yakın çevrelerinin de katıldığı bir davette yüzüklerini çıkarıp, ayrılıklarını ilan ediyor.

Çiftler, sancılı buldukları boşanma sürecini olası çirkinleşmelerle geçirmemek ve varsa çocuklarının psikolojilerini korumak, pahalı olan yasal dava sürecinden kurtulmak için bu yolu seçtiklerini belirtiyor.

AYNI EVDE, AYRI HAYAT

10 yaşında çocukları olan 14 yıllık evli Clark ve Valeri Tate çifti de California sahilinde yakın çevreleri için düzenledikleri bir törende “Bu yüzükler artık bizi temsil etmiyor” diyerek ayrılık kararını duyurmayı seçen çiftlerden.
Tate ikilisi aynı evde yaşamayı sürdürerek hem oğullarına eşit mesafede kalmayı hem de yeni masrafların önüne geçmeyi planlıyor. Çift, evlilik öncesi mal paylaşımı anlaşmaları olduğu için bir sorun yaşanmayacağına inandıklarını söylüyor.

‘ÇOCUKLAR İÇİN SAĞLIKLI’

ABD’li psikiyatr Janet Taylor, “Çocuklar kendilerini evrenin merkezinde hisseder. Çevrelerindeki olayları anlamaz ama değişikliklere kendi yaptıkları bir durumun neden olduğunu düşünür” diyerek bu seçimin çocukların psikolojisi açısından sağlıklı olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.