1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?”
“BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?”

“BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?”

“BOSTAN KORKULUĞU MUSUNUZ?”

A+A-

TDP Genel Başkanı Özyiğit, GSM operatörlerine yapılan zamların ardından Taçoy’un haberimiz yok açıklamasına tepki gösterdi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit gündemdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdi. GSM operatörlerine yapılan zamlar, Kıbrıs sorunu ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Özyiğit, toplumda zamlara karşı bir sessizliğin hakim olduğuna vurgu yaptı.
Toplumun haberleşme özgürlüğünün ipotek altına alındığını savunan Özyiğit, operatörler arasında rekabetin görülmediğini söyledi. Esas sorunun hükümetin beceriksizliği olduğunu aktaran Özyiğit, GSM operatörlerine yapılan zammın ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un haberimiz yok açıklamasına da atıfta bulundu. Taçoy’a “Nasıl haberiniz yok bostan korkuluğu musunuz” diye soran Özyiğit, “Koltuğun hakkını veremiyorlarsa işi yapabilene bıraksınlar bu işi” şeklinde konuştu.

“ORTADA HARİTA YOK”

Türkiye basınında yer alan, Rum tarafının toprak düzenlemeleriyle ilgili önerilerini yansıtan haritayla ilgili de konuşan Özyiğit, Annan Planı’ndan itibaren masaya yeni bir harita konulmadığını söyledi. Kıbrıs Türk liderliğini halka ihanet etmekle suçlayan Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Akıncı’yı sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladı.

“REZALET”

ADA TV’de Günaydın Ada Programı’nın konuğu olan TDP Genel Başkanı Özyiğit’in açıklamalarından öne çıkan detaylar şu şekilde; “Dünyada petrol fiyatları düşer bizde akaryakıt fiyatları düşmez. Telefon sonlandırma ücretleri düşürüldü iddiası ortaya atıldı ve cep telefonundaki konuşma ücretleri indirilecek denildi, yüzde 10 zamma tepki gösterilince devlet planlama örgütü daha insaflı davrandılar yine yüzde 20 yapmadılar. Bu rezalet. Kabul edilebilir bir yaklaşım değil.”

“REKABET ZAMLANMA MIDIR?”

“Taçoy diyor ki zamlara onay vermedik. Siz onay vermediyseniz kim onay verdi? Kaşif de diyor bir anlaşma vardı. Neyin anlaşması? Hangi hakla toplumun haberleşme özgürlüğünü ipotek altına alırsınız? Rekabet birlikte zamlanma mıdır? Ne zaman rekabet vatandaş açısından pozitif şeylere neden olacak. Halka kazık atmaktan başka bir işe yaramıyorlar.”

“MEMLEKETİ AĞLAMA DUVARINA ÇEVİRDİLER”

“Bakan Taçoy diyor ki bize sormadılar biz onay vermedik. Sonra da basının önünde ağlama duvarına çevirdiler ülkeyi. Hükümet varsa bir iktidar erki vardır. Varsa bir erk o zaman hükümettekiler bir şey yapmak durumdadır. Hiçbir şeyden haberi yoksa bostan korkuluğumu onlar? Hiçbir şey yapamıyorlarsa o koltukta neden oturuyorlar? O makam icra makamıdır.”

“FOL YOK YUMURTA YOK”

“Harita konusuna bakarsak. Tutanakları izliyorum ben okuyorum. Bilgilendirme toplantıları görüş alışverişleri var. Fol yok yumurta yok yerel basınımızda da var ki masada hala daha yeni bir harita konulmadı. Cumhurbaşkanı seçim startını verecekse verecek. Gerginlik ortamını çıkarıp en iyi hakları savunurum diyorlar. Hangi hakkı savundular? 40 yıldır Kıbrıs Türkü’ne ne yaptılar? Uluslararası platformda nereye taşıdılar? Uluslararası hukuka sokmayı başarabildiler mi?”

“AKINCI’YI SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”

“Bugüne kadar Kıbrıs Türk liderliği Kıbrıslı Türklerin haklarını savunmamıştır. Türkiye’nin de garantörlük hakları vardır elbette, son derece önemli bir ülkedir vefasızlık edilemez. Ancak masada öncelikle temsil edilmesi halkın haklarıdır savunulması gereken. Kıbrıs sorununda müzakereleri yürütecek Türkiye ile ilişkileri sağlıklı düzeye getirecek, toplumun sorunlarıyla uğraşacak, tüm toplumu kucaklayan lider arzusundayız. Bu liderin de Akıncı olduğuna inanıyoruz. Onun seçilmesi için de var gücümüzle mücadele edeceğiz.”

StarKıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.