1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BOŞUNA MI YAPILDI
BOŞUNA MI YAPILDI

BOŞUNA MI YAPILDI

Girne Akçiçek Devlet Hastanesi bünyesinde T.C yardım heyeti ve vatandaşların katkılarıyla yaklaşık 1 milyon 200 bin liraya mal olan kadın doğum ve cerrahi servisi törenle açıldığı 15 Şubat 2013 tarihinden beri personel yetersizliğinden çalışmıyor.

A+A-

Açıldıktan bir saat sonra kapatılan servise bugüne kadar personel ataması yapılmadı. Son teknoloji kullanılarak tasarlanan ve kadın doğumdan yeni doğan ünitesi ve cerrahi servisine kadar çok yönlü hizmet verebilme kapasitesi bulunan serviste binlerce liralık elektronik cihazlarda atıl vaziyette bekliyor.

HASTANEDE SÜRESİZ EYLEM BAŞLATILDI
Girne Akçiçek Hastanesinin doktor ve hemşire ihtiyacı ile hizmete geçirilmesi istenilen kadın doğum ve cerrahi servisine personel ataması yapılmadığı ve hükümet tarafından duyarsız kalındığı gerekçesiyle Girne Akçiçek Hastanesinde süresiz eylem başlatıldı. Eylemin acil servis ve yataklı hasta muayeneleri dışında kalan polikliniklerde 14 Mayıs’tan itibaren gereken personel ataması yapılana dek süresiz devam edeceği bildirildi. Eyleme TIP-İŞ, KITAMS ve Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası destek veriyor. Girne Akçiçek Hastanesinde devam eden eylemle ilgili olarak Kıbrıs Türk Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Oğuz Köse Star Kıbrıs’a şu açıklamalarda bulundu:

“AMAÇ VATANDAŞA EN İYİ HİZMETİ VEREBİLİMEK”
“Girne Akçiçek Devlet Hastanesinde başlattığımız eylemin ana teması polikliniklerde personel eksikliğinden dolayı hizmet verilemiyor bu sebepten dolayı personel tedariki sağlanana kadar bu eylemin devam edeceğidir. Bu hastanede hastalarımıza sağlık hizmeti verebilmemiz ve diğer servislerin de açılabilmesi için gereken doktor ve hemşirenin sağlanabilmesi için hükümetin dikkatini çekmek istiyoruz. Sağlık insan hayatı için çok önemlidir ve özellikle Girne gibi nüfusu hızla artan bir bölgenin ihtiyacına cevap verebilmek için Akçiçek Hastanesinin ihtiyacı acilen karşılanmalıdır.

“HASİPOĞLU’NA ÇAĞRIMDIR”
Ben Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na çağrıda bulunuyorum, zira bakanımızın bu 3. Bakanlık dönemidir. Ayrıca deneyimli bir kişi olarak her ekrana çıkışında gayet olumlu pembe tablolar çizmektedir ama çizdiği bu pembe tablolar gerçek değildir. Sağlıkta ciddi personel eksikliği vardır ve bunu en iyi bizler yaşamaktayız. Ben Başbakanımız İrsen Küçük’e de çağrıda bulunuyorum, lütfen sağduyulu davransınlar. Sayın Başbakan bir kurultay için 417 istihdam yaparken insan sağlığı gibi önemli bir konuda neden bunun on da biri kadar istihdamı gerçekleştirmezler. Bugün binlerce ve hatta milyonu geçen rakamlarla yapılan hastane servisleri personel yetersizliğinden kapalı tutulmakta ve vatandaşın hizmetine açılamamaktadır.”

 

Kaynak: Star Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.