1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖYLE GİT DEMEDİM
BÖYLE GİT DEMEDİM

BÖYLE GİT DEMEDİM

Gönyeli’ deki evinde önceki gün ailesi tarafından cansız bedeni bulunan 33 yaşındaki Yılşen Özkarahasan’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor.

A+A-

Zamansız vedasıyla herkesi şok eden ve geride birçok cevapsız soru bırakan Oxford mezunu genç hukukçu Özkarahasan’ın ölümüne fare zehrinin neden olduğu öğrenildi. Kızlarının ölümünün ardından açıklama yapan Özkarahasan ailesi, Yılşen’in cinayete kurban gittiğini iler sürmüş ve fail olarakta Mehmet Şahin ismini ortaya atmıştı.

Star Kıbrıs’a açıklama yapan Mehmet Şahin, Yılşen Özkarahasan ile anlaşamadıkları için 22 gün önce ayrıldıklarını, ailesinin iddialarının doğru olmadığını söyledi. Kara haberi aldıktan sonra dünyaların başına yıkıldığını söyleyen Şahin, ailenin suçlamalarını acılarına verdiğini belirtti. Yılşen’in İngiltere’ye geri dönmek istemediğini ifade eden Şahin, ayrıldığı sevgilisiyle son görüştüğü güne dair ise şunları anlattı, “O akşam Yılşen valizini alıp Yılmazköy’e gelmişti. Evden ayrılmıştı. ‘Beni kovdular’ dedi. Hem eve hem de İngiltere’ye geri dönmek istemiyordu. Ona eve gitmesi gerektiğini söyledim ve kendisini saat 12.00 sıralarında evine bıraktım. İntihar edebileceğine hiç ihtimal vermedim. Bu gidiş herkes için acı oldu”

KESİN SONUCA DAHA VAR: Gönyeli’ deki evinde ölü olarak bulunan Yılşen Özkarahasan’ın ölümüyle ilgili soruşturma devam ederken dün yapılan otopside kesin sonuçlara ulaşılamadı. Polis basın subaylığından yapılan açıklamada, Yılşen Özkarahasan’ın cesedine otopsi yapıldığı, doku örneği alındığı ve kesin ölüm nedenini belirlemek için örneklerin Türkiye’ye gönderildiğini belirtti. Öte yandan sırlarla dolu hayata veda eden Yılşen Özkarahasan’ın bugün toprağa verilmesi bekleniyor.

MEHMET ŞAHİN KONUŞTU: Kızlarının ölümünün intihar olmadığını savunan babası Enver Özkarahasan ile annesi Müride Özkarahasan, cinayet iddialarında bulunmuştu. İddiaların odağındaki isim olan 26 yaşındaki Mehmet Şahin, Yılşen Özkarahasan ile 22 gün önce ayrıldıklarını belirterek, ailesinin açıklamaları beni çok üzdü. Acı çektiklerini biliyorum. İlerde onlar da pişman olacaktır” dedi.

EVDEN KAÇIP BURAYA GELMİŞTİ: Özkarahasan ailesinin cinayetle suçladığı Mehmet Şahin sözlerine şöyle devam etti: “İki gündür yemek dahi yiyemiyorum. Çok kötü durumdayım, tam olarak hatırlamıyorum. Ya Cuma ya da Cumartesi günüydü. Valizini alıp Yılmazköy’e gelmişti. Evden ayrılmıştı , “Beni kovdular” dedi. Geri dönmek istemiyordu. Ona eve gitmesi gerektiğini söyledim. Ya Cuma ya da Cumartesi gecesi saat 12.00 sıralarında Yılşen’i evine bıraktım.

BANA ZEHİR ALDI DEDİLER, AMA POLİSİ ARAMADILAR: 5 Mayıs gecesi saat 23.05 sıralarında İngiltere’deki ablası bana “Yılşen zehir aldı, kendisine bir şey yapabilir” diye mesaj attı. Ben böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermedim. Madem böyle bir şey vardı neden polisi aramadılar, anlamış değilim.Yine Yılşen evden ayrıldığında ablası bana, “Ona eve geri dönmesini söyle. Kimse ona bir şey demeyecek.O seni dinler”şeklinde mesaj atmıştı.

PAZAR GÜNÜ KÖYDEYDİM: Pazar günü Yılmazköy’deydim. Akşam maç izlemeye gittim. Maç bittikten sonra eve geldim. Yarım saat sonra mesaj geldi. Yılşen’i bana sordular. Ben de Yılşen’i aradım açmayınca mesaj attım. Polis mutlaka bunları görecektir. Pazartesi günü acı haberi aldım. Polis beni aradı ve ifademe başvurdu. Onlara da her şeyi anlattım. Polis gerçeği bulacaktır.

AÇIKLAMALAR BENİ ÇOK ÜZDÜ: Ailesinin açıklamaları beni çok üzdü. Özellikle annesinin “kızımı para için öldürdüler” açıklaması beni yıktı. Çünkü Yılşen’i tanımadan önce ailesini tanıyordum. Özellikle annesini çok seviyordum. Sonuçta ben de çok üzüldüm. İyi ya da kötü bir şekilde ayrılmış olabiliriz.Ekmeğini yedim. Acılı olduklarını biliyorum ama emin olsunlar ki benim canım daha çok yanıyor. İleride yanlış konuştuklarını anlayacaklar.

O İSTEMEDİ, BEN GİT DEDİM: Yılşen, İngiltere’ye geri gitmek istemiyordu. Ailesinin baskısından kaçıyordu. Bana, “Ailem geri gidinceye kadar barışmış gibi yapalım. Onlar gidince herkes kendi yoluna gider” şeklinde teklifte bulundu ama ben kabul etmedim. Ona, “Git ikimiz için daha iyi olur.Sen gidersen unutmak daha kolay olur dedim. İkimiz için en güzeli bu dedim.”

ARABADAN HABERİM YOKTU: Babası Ener Özkarahasan’ın “Gümrükte Mehmet Şahin adına araç bekliyor, Yılşen gümrük vergisini ödemediği için kavga edip ayrıldılar” iddialarına da değinen Şahin şunları söyledi: “Gümrükte araç olduğundan haberim yoktu. Biz ayrılmadan önce Yılşen bana İngiltere’den araç getirtme hakkı olduğunu ve bana araç getirtmek istediğini söylemişti.Ayrıldıktan sonra bana araç getirttiğini öğrendim ve ona boşuna getirttiğini söyledim.”

PARA NEREDE, ÜLKEYE NASIL GETİRDİ: Yine babasının “Kızımın 200 bin sterlin parası vardı. Bir kısmı evdeydi. O para için öldürüldü “iddiasına karşın ise Şahin “Babası Yılşen’in 200 bin sterlin parası olduğunu söylemiş. Bu parayı ülkeye nasıl sokmuş. Nasıl getirmiş, eğer böyle bir para varsa şimdi o para kimde.Benim toplam 50 bin sterlin borcum var.Madem Yılşen’in paralarını alıyordum neden borçlarımı ödemedim. Buna da bir cevap versinler”dedi.

BENİM İÇİN BURAYA GELDİ: Yılşen Özkarahasan ile tanışma hikâyelerini de anlatan Şahin, “Bundan 3 yıl önce babasının evine iş yapmaya gitmiştim. Yılşen ile orada tanıştık. Kısa bir süre sonra Londra’ya geri döndü. Biz telefonla görüşmeye başladık. Yışlen 1 yıl önce benim için KKTC’ye gelip yerleşti. Anlaşamadık ayrıldık. Barışma ihtimalimiz yoktu. Ölmeseydi dahi yine barışmazdık. Olaydan 3 gün önce bana, “Sensiz yaşayamam” diye mesaj attı. Ama ben intihar edeceğine ihtimal vermedim” şeklinde konuştu.

ZEHİRİ NASIL BULDU: Şahin, Yılşen Özkarahasan’ın ölümünde ailenin ihmalkârlığı olduğunu savunarak, “En çok merak ettiğim zehri nereden bulduğudur. İnşallah babasının evindeki kapalı dolaptaki yeşil ya da krem renkli sert ve jelatinli kutudaki fare zehri değildir” iddialarında bulundu.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.