1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'BÖYLE ŞAKA OLUR MU!'
'BÖYLE ŞAKA OLUR MU!'

'BÖYLE ŞAKA OLUR MU!'

Çıldırtan şaka! Adana'daki Gezi Parkı olaylarında, iki öğrenci, şehit komiser Mustafa Sarı’nın köprüden düşmesinin ardından, "Arkadaşımız polisi kafa üstü atmış" diye şaka yapınca, gözaltına alındı!

A+A-

'Komiser köprüden atıldı' konuşması şakaymış!

Adana'daki Gezi Parkı protestolarında altgeçit köprüsünden düşerek şehit olan 27 yaşındaki Komiser Mustafa Sarı'nın ölümünün ardından internetteki 'Zello Walkie Talkie' programından 'göstericiler köprüden attı' diye görüşmeler yaptıkları iddia edilen 20 yaşındaki Sergen B. ve aynı yaştaki Yusuf D. yakalandı. İnternetteki konuşmaların kendilerine ait olduğunu itiraf eden gençler, konuşmaları 'şaka' olsun diye yaptıklarını söyledi. Adliyeye sevk edilen 2 genç serbest bırakıldı.

5 Haziran gecesi, beraberindeki ekibiyle birlikte, yürüyüş yapan grubun önüne geçmek için inşaat sahasında yürüyen Komiser Mustafa Sarı, 5 metre yükseklikten düşerek şehit oldu. İnşaat sahasına girerken mesai arkadaşlarına dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan komiserin düşmesinden 15-20 dakika sonra internetteki 'Zello Walkie Talkie' programında "Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış, ondan sonrada kaybolmuştur" ve "Tüm Adana seni arıyor Sergen, dikkatli ol" konuşmaları yapıldı. Bu konuşmalarla ilgili çalışma yapan polis, Sergen B. ve Yusuf D.'nin cep telefonlarının sinyallerini araştırdı.

EYLEME KATILMAMIŞLAR

Yakalanan gençlerin, sabıkaları bulunmadığı gibi eylemlere katılmadıkları öğrenildi. Her 2 şüphelinin olay anında evlerinde olduğu da saptandı. Sorgularında eylemleri internetten takip ettiklerini, ancak gösterilere katılmadıklarını söyleyen şüpheliler, konuşmaları kendilerinin yaptığını itiraf etti. Ancak bu konuşmaları şaka olsun diye yaptıklarını öne süren gençler, yaptıkları şakadan dolayı pişman olduklarını söyledi.

Şüpheliler, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.

MESAJIN SAHİBİ KARDEŞ DEĞİL

Bu arada, sosyal medyada kendini şehit komiser Mustafa Sarı'nın kız kardeşi olarak tanıtan ve devletin bu ölüm olayını farklı şekilde yansıtmaya çalıştığını iddia eden kişinin, komiserin ailesi ile bir ilgisi olmadığı anlaşıldı. Baba İbrahim Sarı, "Benim bir tek kızım var, o da bekar ve beraber oturuyoruz. Böyle bir şey yazılmadı" dedi.

 

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.