1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖYLE TURİZM OLMAZ
BÖYLE TURİZM OLMAZ

BÖYLE TURİZM OLMAZ

Böyle turizm olmaz

A+A-

Kuzey Kıbrıs’a gelen ziyaretçiler, tarihi yerlerin hafta sonları kapalı olmasına tepki gösteriyor

Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden turistler, tarihi yerlerin hafta sonları kapalı olmasına ve tepki gösteriyor ve turizmin bu şekilde gelişemeyeceğini belirtiyor.
Özellikle kısa süreli ziyaretlerde, tarihi yerleri ziyaret edemeyen turistler, ilgililerin bu konuda önlem almasını istiyor.
Mesai günlerinde açık tutulan taihi yerlerin temiz tutulması gerektiğini de belirten turistler, hemen her yerde bakıma ihtiyaç duyulan eser bulunduğuna dikkat çekiyor.

Turistler ne dedi ???

Fatma Özkürkçkü
“Ben Kıbrıs’a İstanbul’dan geldim. Üç günlük bir gezi turuna katıldım. Burasını çok merak etmiştim ama biraz hayal kırıklığına uğradım. Rehberimiz bizi Bellapais Manastırı, Mavi Köşk, St. Hilarion ve Karaoğlanoğlu Şehitliği’ne götürdü. Birkaç tarihi yer ise kapalı olduğu için ziyaret edemedik. Böyle bir durumla karşılaşacağımızı hiç tahmin etmemiştik. Hepimiz çok şaşırdık. Mademki kapalıydı niye bize bilet aldırdılar? Bileti bize satarlarken kapalı olduğunu bile söylemediler.”

Yasemin Balıkçılar
“İlk kez Kuzey Kıbrıs’a geldik. Burası hayallerimizin altında kaldı. Tarihi yerler çok güzel. Çok büyük bir beklenti içerisine girmiştik fakat gezilecek alanların kapalı olmasına çok öfkeliyiz. Girne Kalesi’ne girmek için bilet aldık ama sadece tırmanma alanlarına gittik. Durumun böyle olmasına çok tepkiliyiz. Barış ve Özgürlük Müzesi’ne gittik. Orasının da kapalı olduğunu öğrendik. Biz turistler boşu boşuna mı Kıbrıs’a geldik. Buranın güzelliklerini ve özelliklerini görmeden geri döneceğiz. Bunun sorumlusu her kim ise onu ayıplıyoruz.”

Emine Altıntaş
“Birçok tarihi yapıya gittik fakat göremeden geri döndük. Hafta sonu çoğunlukla kapalı oluyor. Bunun bir çaresi olmalı. Resmen hayal kırıklığına uğradık. Yazık.. Gerçekten çok yazık. Hem Türkiye’den hem de başka ülkelerden gelen turistlere ayıp ettiler. Sanırım gelenler bir daha gelmek istemeyecek.”

Diyalog

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.