1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ
BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ

BÖYLESİ HİÇ GÖRÜLMEDİ

İçerisinde alkollü içeceklerinde bulunduğu 10 bin 97 TL’lik alış veriş yapan Münevver Yapıcı, faturayı çalıştığı Din İşleri Dairesi’nin ödeyeceğini söyleyerek marketleri dolandırdı:

A+A-

Başkent Lefkoşa’da Mayıs ve Haziran aylarında meydana gelen bir dolandırıcılık olayı duyanlar tarafından “Böylesi de hiç görülmedi’ yorumunun yapılmasına neden oldu. Lefkoşa’da faaliyet gösteren bazı marketlerden toplam değeri 10 bin 97 TL olan çeşitli miktarda gıda ve ev eşyasını, çalıştığı Din İşleri Dairesi adına aldığını, ödemenin de daire tarafından yapılacağını söyleyen 39 yaşındaki Münevver Yapıcı tutuklanarak Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının Din İşleri Dairesi adına aldığı eşyaların içerisinde alkollü içeceklerin de olduğu öne sürüldü.

DİN İŞLERİ ADINA İÇKİ DAHİ ALDI: Din İşleri Dairesi’nde sekreter olarak çalışan zanlı Münevver Yapıcı, iddialara göre,Mart- Haziran 2013 ayları arasında Lefkoşa’da 3 ayrı süpermarkete gidip 10 bin 97 TL değerinde gıda ve ev eşyası aldı.Zanlı aldığı eşyaları Din İşleri Dairesi adına aldığını, ödemenin daire tarafından yapılacağını söyledi. Zanlının Din İşleri Dairesi adına aldığı eşyaların içerisinde içki olduğu da iddia edildi.

İLERİDE YARGILANACAK: Şikâyet üzerine hakkında polis soruşturması tamamlanan zanlı Yapıcı, dün teminat talebi ile duruşmaya çıkarıldı. Polis, zanlı Münevver Yapıcı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek, davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlı Yapıcı’yı ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bıraktı. Mahkemenin öngördüğü 50 bin TL kefalet senedi imzalanması şartını yerine getiren zanlı Yapıcı, yargılanıncaya kadar özgür kaldı.

TERÖR ESTİRDİLER: Teminat duruşmasından önce gerginlik çıkaran zanlı Yapıcı’nın yakınları, duruşmadan sonra da ortalığı birbirine kattı. Mahkeme avlusunda bağırıp, basın mensuplarına hakaret eden ve tehditler yağdıran zanlının yakınları İsmet Yapıcı, Talat Yapıcı ve Beria Ilıkkan Polis tarafından tutuklandı. Haklarında dava okunan tutuklular 24 saat poliste gözaltında kalacak.

DİN İŞLERİ’NDEN İSTİFA ETTİ:Öte yandan, Star Kıbrıs’ın konu hakkında görüşüne başvurduğu Din İşleri Dairesi’nden bir yetkili, Münevver Yapıcı’nın daire adına marketlerden alışveriş yaptığını, söz konusu ürünlerin faturasının kendilerine ulşamasıyla öğrendiklerini belirtti. Din İşleri Dairesi’nden istifa ettiği aktarılan Münevver Yapıcı’nın kurumda çalıştığı dönemde temizlik işiyle uğraştığı alışverişlerle bir ilgisinin bulunmadığı aktarıldı.

KEFİLLER ENDİŞELİ: Din İşleri Dairesi adına alışveriş yaptığını söyleyerek marketleri dolandıran Münevver Yapıcı’nın, kurum içerisindeki bazı arkadaşlarını da bankalardan çektiği kredilere kefil yaptığı öğrenildi. Dolandırıcılık olayının su yüzüne çıkmasından sonra dairedeki görevinden istifa eden Yapıcı’ya kefil olanlar, bankalardaki borçların kendilerine kalacağını düşünerek büyük bir endişe içerisine girdi.

Kaynak:Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.