1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BÖYLESİ İLK KEZ YAŞANDI!
BÖYLESİ İLK KEZ YAŞANDI!

BÖYLESİ İLK KEZ YAŞANDI!

Lefkoşa Girne Kapısı’nda trafik ekiplerinin rutin olarak yaptıkları trafik kontrolü sırada, Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan GT 632 plakalı wauxhall corsa model araçla polis arasında dün 15:30 sıralarında başlayan kovalamaca filmleri aratmadı.

A+A-

Gönyeli’ye kadar süren kovalamacada aracı yere düşen polis memuru Veli Kınar’ın üzerine süren zanlılar yerde yatan Kınar’ın sol kolu ve sol ayağının üzerinden araçla geçtiler. 

Arabayla çiğnenmek istenen polis, zanlıların kullanmakta olduğu aracın arka tekerleklerine iki el ateş etmek suretiyle önce sol ardından da sağ arka tekerleği vurdu. 

Polis ekipleri yaklaşık 7 saatlik bir araştırmanın ardından araç sürücüsü 19 yaşındaki Soner Solguner ve araçta bulunan 17 yaşlarındaki Hasan Demirhan ve Ömer Solguner’i zanlı olarak Girne’de yakalayıp Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirildi.

Aracı kullanan Soner Solguner’in polisten ehliyeti olmadığı için kaçtığını söylediği öğrenildi. 

Hastanede müşahede altına alınan polis memuru Veli Kınar ve polise yardım etmek için zanlıların peşine düşen motosikletliler Bahaddin Tosun ve Muhammer Arı ile konuştu…
Başkent Lefkoşa’da Hollywood film sahnelerini aratmayan bir olay yaşandı. Lefkoşa’da trafik ekipleri Girne Kapısı’nda kontrol yaptığı esnada Ömer Solguner, Soner Solguner ve Hasan Demirhan’ın içinde bulunduğu GT 632 plakalı wauxhall corsa model aracı durdurmaya çalıştı.  Söz konusu araç polisin ‘dur’ ihtarına aldırmayarak kaçmaya çalıştı. Şüpheli aracı kovalamaya başlayan polisin ise başına gelmeyen kalmadı. 

Polisi ezmeye kalktılar
Nefes kesen kovalamaca Terminal bölgesinin ardından LTB binasının önüne kadar sürdü. Motoruyla takipte olan trafik polisi Veli Kınar, aracın önünü kesmeye çalıştığı sırada dengesini kaybetti. Daha sonra Kınaryerden kalkmaya çalıştığı sırada hızını alamayan GT 632 plakalı wauxhall corsa marka araç, yerde yatan veli Kınar’ı ezmek için U dönüşü yapmaya kalktı. Kınar, yerde başka yöne yuvarlanmasıyla ezilme tehlikesinden son anda kurtulurken, Kınar’ınimdadına yoldan geçen motor sürücüleri yetişti.

Polis ikinci kez yakalamaya çalıştı ama… 
Wauxhall corsa marka araçta bulunan Ömer Solguner, Soner Solguner ve Hasan Demirhan, daha sonra olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken, polisi ezilme tehlikesinden kurtaran motor sürücüleri,  yaralanan polisle birlikte 3 kafadarın peşine düştü. Sıkı takip sonucu ikinci kez şüphelilere yaklaşan trafik polisi Kızılbaş kilisesinde spin atan araca el koymak için yanına gittiği sırada polise ikinci kez çarpan araç bir kez daha kaçmayı başardı.  

Takipteki polisin kolu ve bacağı ezildi
GT 632 plakalı şüpheli aracı yakalamak için polis ekipleri seferber oldu. Gönyeli’de faaliyet gösteren Dürümcü Baba’nın arka sokağına taşınan kovalamaca esnasında çıkmaz sokağa girdiğini anlayan üç kafadarın kullandığı araç, polisin takipte olduğu sivil motora geri geri geldiği esnada çarptı. Motordaki polis ve sivil vatandaşlar çarpma etkisiyle düşerken, motordan düşen vatandaşın kolunun ezildiği belirtildi. Yere düşen polis ise ikinci kez aracın çarpmasından nasibini alırken, polisin kolunun ve bacağının ezildiği öğrenildi. Yerde yaralı halde yatan trafik polisi aracı yakalamak için GT 632plakalı aracın önce sağ ve sonra sol tekerleğine olmak üzere 2 el ateş açtı.

Girne’de yakayı eleverdiler
Üçüncü kez trafik polisinin elinden kaçmayı başaran GT 632 plakalı araçtaki Ömer Solguner, Soner Solguner ve Hasan Demirhan, uzun uğraşlar neticesinde Girne’de yakayı ele vererek, ifadeleri alınmak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne getirildi. Olayda kullanılan araç ise çekici aracılığıyla Lefkoşa Polis Müdürlüğü garajına getirilerek, polis ekipleri tarafından incelemeye alındı.

Yaralanan polisin sağlık durumu iyi
Öte yandan nefes kesen kovalamacada bacağından ve kolundan yaralanan polis memuru Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alındı.

Motor sürücülerinden Bahaddin Tosun ve Muhammer Arı olayın nasıl olduğunu anlattılar.
Bahaddin Tosun:“İki motorlu arkadaşım ile birlikte Yenişehir bölgesinden terminale doğru gittiğimiz sırada motorlu bir polise aracın çarptığını ve çarpan aracın kaçmaya çalıştığını gördük. Bu nedenle polise yardımcı olmak adına durduk. Polis bizden birimizin aracı takip etmemizi istedi polis de bir arkadaşımın motorunun arkasına binerek aracı takip etmeye başladık. Kızılbaş bölgesindeki çemberde araç spin attı önünü kestik ve polis motordan indiği sırada yine polise çarparak kaçtı. Gönyeli bölgesinde Dürümcü Baba’nın arka kısmında kıstırdık ancak geri geri üzerimize gelmeye başlayınca biz motorlarımız ile kenara kaçtık. Tam bu sırada dengemi kaybedip düştüm ve aracı ile elimin üzerinden geçti. Kaçmaya çalıştığı sırada ise polis lastiklerine ateş etti. Daha sonra da zaten aracın izini kaybettik.”

Muhammer Arı: “Benim motorumun arkasında kimse olmadığı için araca en yakın mesafe takibi yapıyordum. Kasketi başımdan çıkartıp araçlarına vurdum ancak buna rağmen durmadılar. Gönyeli bölgesindeki Dürümcü Baba’nın arkasında çıkmaz sokağa girdiler ancak bunu fark edince geri geri üzerimize geldiler. Tabi biz o esnada zarar görmemek adına yolun kenarına kaçtık ve o da bunu fırsat bilerek kaçtı. Kaçmasının ardından da zaten izlerini kaybettik. Sadece aracın plakası, modeli, rengi ve araçta üç kişi olduklarını görebildik.”
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.