1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOZAT: “DİPKARPAZ’DA İNSANLIK AYIBI''
BOZAT: “DİPKARPAZ’DA İNSANLIK AYIBI''

BOZAT: “DİPKARPAZ’DA İNSANLIK AYIBI''

Grevin bugün 50. gününe girdiğini belirterek, “yürekler acısı” olarak nitelediği sıkıntının;

A+A-

BES, UBP ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

BOZAT: “DİPKARPAZ’DA İNSANLIK AYIBI YAŞANIYOR, ORADAKİ DURUM ARTIK YÜREKLER ACISI BİR HAL ALDI”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat, Dipkarpaz Belediyesi’ndeki grevin bugün 50. gününe girdiğini belirterek, “yürekler acısı” olarak nitelediği sıkıntının aşılması için Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, partisi UBP, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Bozat, Dipkarpaz Belediye Başkanı ve UBP Başkan Adayı Mehmet Demirci’nin mensubu olduğu UBP önünde basın açıklaması yaparak, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’den, Dipkarpaz’daki sorunun çözülmesi için belediye başkanı Demirci’yi UBP’ye çağırmasını ve üzerinde uzlaşıya vardıkları anlaşmayı imzalamalarını talep etti. 

BES Yönetim Kurulu ile birlikte UBP önüne giden BES Başkanı Bozat, Özgürgün’ün Demirci’ye bu anlaşmayı imzalatamaması durumunda ise beklentilerinin; Demirci’nin UBP adaylığından “atılması” olduğunu söyledi. 

Dipkarpaz Belediyesi’nin “karpaz eşeklerine, halkı ve çalışanından daha fazla önem verdiğini” iddia eden Bozat, Dipkarpaz’da insanlık ayıbı yaşandığını, oradaki durumun artık yürekler acısı bir hal aldığını savunarak, sorunun çözülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nı da göreve çağırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın üzerinde uzlaşılan noktaları kamuoyu ile paylaşmasını isteyen Bozat, bugün UBP önünde Özgürgün gelene kadar bekleyeceklerini, sorunun çözümü için girişimlerde bulunacaklarını ancak buradan bir çözüm elde edememeleri durumda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gideceklerini söyledi.

Demirci’yi sorunlara duyarsız kalmakla suçlayan Bozat, sorunları masa başında çözmek için uğraş verdiklerini, birçok kez yetkililerle görüşmeler yaptıklarını uzlaşılara vardıklarını ancak hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, sorun çözülene kadar sokakta haklarını arayacaklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.