1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BOZER: 'LİDERLERİN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMAK ÖNEMLİ BİR GÖREV'
BOZER: 'LİDERLERİN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMAK ÖNEMLİ BİR GÖREV'

BOZER: 'LİDERLERİN DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMAK ÖNEMLİ BİR GÖREV'

RAUF RAİF DENKTAŞ VE DÜŞÜNCELERİNİ YAŞATMA DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ MECLİS BAŞKANI BOZER TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

A+A-

BOZER: “LİDERLERİN DÜŞÜNCELERİNİ, YAPTIKLARINI BELGELEMEK, YAŞATMAK, ÖĞRETMEK, GELECEK NESİLLERE AKTARMAK ÖNEMLİ BİR GÖREVDİR”

AKÇA: “MİLLİ MÜCADELE DAVASINDA YAŞANILAN SIKINTILARI HEM BİZİMLE MÜCADELE EDENLERE HEM DE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Rauf Raif  Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Terzi bugün Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi.

Heyeti kabulünde konuşan Hasan Bozer, liderlerin düşüncelerini, yaptıklarını belgelemenin, yaşatmanın, öğretmenin, gelecek nesillere aktarmanın önemli bir görev olduğuna işaret ederek böyle bir derneğin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Latif Akça da, Bozer’e, geçtiğimiz ocak ayında kurulan dernek hakkında bilgi vererek, derneğin hedefleri ve çalışmalarını anlattı.

AKÇA

Lefkoşa’nın Kızılbaş Bölgesi’ndeki genel merkez binasının haziran ayında açılacağını açıklayan Akça, Gazimağusa’daki dernek lokalinin hizmete sunulması için sürdürdükleri çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

“WEB SİTESİ KURULDU”

Derneğin web sitesinin kurulduğunu anlatan Latif Akça, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın bilgilerinin buraya aktarıldığını; ileriki günlerde Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile görüşüp bu konuda bakanlıkla protokol imzalamayı hedeflediklerini ifade etti.

Akça, imzalanacak protokolle okulların web sitesindeki bilgilerden yararlanabileceğini belirtti.

Yönetim kurulu üyelerinin derneği tanıtma çalışmalarını Kuzey Kıbrıs genelinde sürdüğünü vurgulayan Latif Akça, 3 ay gibi kısa bir sürede derneğe 400’ü aşkın kişinin katıldığını, söz konusu kişilerin yaş aralığının 25 ile 40 arasında olduğunu söyledi.

Türkî devletlerdeki sivil toplum örgütleri ile iletişime geçtiklerini de anlatan Akça,  söz konusu örgütlerle ortak çalışma yapmak için bir araya geleceklerini kaydetti.

“ZOR GÜNLERDEN GEÇİLDİ”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna değinen Latif Akça, Kıbrıs Türk toplumunun zor günler geçirdiğini anımsatarak, Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı varoluş mücadelesine Rauf Raif Denktaş’ın da katıldığını, mücadelenin cumhuriyetle taçlandırıldığını belirtti.

Latif Akça, “Bizler liderlerimizden aldığımız bayrağı gururla taşıyacak, milli mücadele davasında yaşanılan sıkıntıları hem bizimle mücadele edenlere hem de gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

BOZER: “BÖYLE BİR DERNEĞİN KURULMASI TAKDİRE ŞAYAN”

Hasan Bozer, liderlerin düşüncelerini, yaptıklarını belgelemenin, yaşatmanın, öğretmenin, gelecek nesillere aktarmanın önemli bir görev olduğuna işaret ederek gençlerin bu görevi başarıyla sürdüreceğine inanç belirti.

Bozer, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği’nin hayata geçirilmesinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

Kıbrıslı Türklerin devlet çatısı altında toplanmasının önemine değinen Hasan Bozer, bu günlere liderlerin düşünceleri ve düşüncelerini çalışarak hayata koyması sayesinde gelindiğini vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş gibi iki büyük lideri olduğunu vurgulayan Bozer, her iki liderin vatan ve Türklük sevgiyle hareket ettiğini belirtti.

Sadece Kıbrıslı Türklerin değil, tüm nesillerin geçmişini öğrenmesi gerektiğini ifade eden Bozer, “Geçmişini bilmeyenler geleceğini inşa edemez” sözüne verdiği önemi belirtti.

“DÜNYANIN TANIDIĞI BİR LİDER”

Bozer, Rauf Raif Denktaş’ın yalnızca Kıbrıslı Türklerin değil dünyanın tanıdığı bir lider olduğunu vurguladı.

Hasan Bozer, Meclis’in ana giriş kapısında Atatürk ve Dr. Fazıl Küçük’ün büstü olduğunu anımsatarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın büstünün de burada yer alması düşüncesinde olduklarını açıkladı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.