1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. BOZER: “YERLİ ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN SANAYİCİNİN ÖNÜNÜN AÇILMASI ŞART"
BOZER: “YERLİ ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN SANAYİCİNİN ÖNÜNÜN AÇILMASI ŞART"

BOZER: “YERLİ ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN SANAYİCİNİN ÖNÜNÜN AÇILMASI ŞART"

MECLİS BAŞKANI BOZER KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI HEYETİNİ KABUL ETTİ

A+A-

BOZER: “YERLİ ÜRETİMİN ARTIRILMASI İÇİN SANAYİCİNİN ÖNÜNÜ AÇACAK ZEMİNLER YARATILMASI ŞARTTTIR”

Meclis Başkanı Hasan Bozer, yerel üretimin artması, geliştirilmesi ve desteklenmesiyle ülkenin daha refah olacağına inanç belirterek, bu konuda gerekli şartların sağlanması ve sanayicinin önünün açılması için devletin zeminler yaratması ve teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Bozer, üretimin artırılmasının, ülkenin gelişmesine de olanak sağlayacağına dikkat çekerek, sanayi sektörünün gelişmesi ve sorunlarının giderilmesi için her zaman devlet ile istişarelerin önemli olduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

ALİ ÇIRALI

Sanayi Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığına seçilen Ali Çıralı, ziyarette ilk olarak Bozer’e yeni seçilen yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, KKTC’deki üretimin artırılması, yerli üretimin kullanımının teşvik edilmesi ve fazla üretimin yurt dışına ihracının yapılması için birçok çalışmalar yaptıklarını anlatarak, devlet desteğinin de şart olduğunu söyledi.

Çıralı, AB uyum çalışmaları kapsamında birçok yasanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini, oda olarak Gıda Güvenlik Yasası ve Ürün  Güvenlik Yasalarına destek verdiklerini anlatarak, işbirliğinde çalışılması durumunda ülkenin kendi ayakları üzerinde durabileceğini kaydetti.

HASAN BOZER

Meclis Başkanı Hasan Bozer de, sanayinin üretim demek olduğunu, üretimin de ülkelerin gelişmesine büyük katkı yaptığına dikkat çekerek, ülkedeki üretimin teşvikler ve desteklerle artırılması için devlete büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Bozer, üretimle ülkede daha refah bir ortamın yaratılabileceğini, bu yüzden devlet desteğinin şart olduğunu vurgulayarak, sanayicinin önünü açacak zeminlerin yaratılması gerektiğini, bu çerçevede odanın devlet ile yapacağı istişarelerin de büyük önem taşıdığını kaydetti.

Hasan Bozer, üretimin geliştirilmesi ve ihracatın artırılması için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini de işaret etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.