1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BP PM, EROĞLU’NA YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI ÇAĞRISI YAPTI
BP PM, EROĞLU’NA YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI ÇAĞRISI YAPTI

BP PM, EROĞLU’NA YENİDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMASI ÇAĞRISI YAPTI

UBP Parti Meclisi (PM), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na,

A+A-

UBP GENEL BAŞKANI ÖZGÜRGÜN, KARAR METNİNİ PARTİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ RESEPSİYONUNDA EROĞLU’NA İLETECEK

KARAR METNİNDEN: “HALKIMIZDAN VE PARTİ TEŞKİLATLARIMIZDAN GELEN GÖRÜŞLERİ DEĞERLENDİREN UBP PARTİ MECLİSİ, CUMHURBAŞKANI EROĞLU’NA NİSAN 2015’TE YAPILACAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ADAY OLMASI ÇAĞRISINDA BULUNUR”

“PARTİMİZ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE TEK VÜCUT, TEK YÜREK OLARAK CUMHURBAŞKANIMIZ DR. DERVİŞ EROĞLU’NA TEM DESTEK VERECEKTİR. KKTC’NİN KAZANIMI ANLAMINA GELEN BU SEÇİMİ KAZANMASI İÇİN DEMOKRATİK TÜM GAYRETLERİ GÖSTERECEKTİR”

29 KASIM’DA TÜZÜK KURULTAYINA GİTME KARARI ALAN UBP, GEÇMİŞ KURULTAYLARDA CİDDİ TARTIŞMALARA YOL AÇAN SIKINTILARI ÖNLEMEK AMACIYLA TÜZÜĞÜNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER ÖNGÖRÜYOR

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi (PM), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na, Nisan 2015’teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması çağrısı yaptı.

UBP PM, Lefkoşa İlçe Merkezi’nde bugün bir toplantı yaparak, Cumhurbaşkanı adaylığı ve parti tüzüğünde değişikliğe gidilmesi konularını görüştü.

Toplantının ardından, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Parti Meclisi’nin aldığı kararları basına açıkladı.

ÖZGÜRGÜN: “KARAR YAZILI OLARAK İLETİLECEK”

UBP ilçe ve örgütlerinin, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na yeniden Cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı yapma yönünde karar ürettiğini söyleyen Özgürgün, bu kararların UBP Parti Meclisi tarafından bugün yapılan toplantıda, parti kararı haline getirildiğini ve Eroğlu’na yazılı olarak iletileceğini kaydetti.

Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yeniden Cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı kararını oy birliğiyle aldığını ifade eden Özgürgün, karara ilişkin yazılı metnin, Eroğlu’na cumartesi günü Acapulco Hotel’de gerçekleştirilecek UBP’nin 39’uncu kuruluş yıldönümü resepsiyonunda kendisi tarafından sunulacağını söyledi.

“TÜZÜK DEĞİŞECEK... KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER VAR”

UBP’nin “Tüzük Kurultayı”nın 29 Kasım tarihinde yapılacağını belirten Özgürgün, çalışmaların bir program dahilinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Özgürgün, Ekim ayı sonuna kadar ilçelerde delegelere bilgi verileceğini söyleyerek, Ekim ayı sonundan itibaren Parti Meclisi’nin yapacağı toplantılarda tüzüğün madde madde görüşülerek, yeni bir tüzük yapılacağını ifade etti.

Yeni tüzüğün 29 Kasım’da onaylanacağını belirten Özgürgün, “Bunun içerisinde köklü değişiklikler var. Tüzük tamamen yeni baştan ele alınıyor. Parti Meclisi’nin onaylayacağı tüm kararlar geçecektir. Kadınlara verilecek kontenjanlar, parti genel başkanının görev süresinin sınırlandırılması, delege yapısı ve sisteminin değiştirilmesi, örgüt yapıları gibi konularda köklü değişiklikler var” diye konuştu.

Çağdaş ve yeni bir tüzük oluşturulacağını söyleyen Özgürgün, parti tüzüğünün daha önceki kurultaylarda ciddi tartışmalara yol açacak sakıncalar ortaya çıkardığını, amaçlarının bunu gidermek ve sıkıntı yaşanmasını önlemek olduğunu belirtti.

UBP PARTİ MECLİSİ KARARI

Ulusal Birlik Partisi’nin bugünkü Parti Meclisi’nde oybirliğiyle aldığı karar şöyle:

“Ulusal Birlik Partisi için, Kıbrıs Türk halkının özgürlük, egemenlik ve refahı en öncelikli konudur.

İnsanımızın, çağdaş değerlere sahip çıkarak demokratik ve katılımcı bir anlayışla yaşamın kalitesini her yeni gün daha da yükseltmek temel hedefimizdir.

KKTC Devleti, Kıbrıs Türk halkının huzuru, mutluluğu, güvenliği demektir.

Ulusal Birlik Partisi, Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varılacaksa bunun iki halkın egemenliği ve siyasi eşitliğiyle, iki kesimliliğe dayalı olması ve Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamı halinde mümkün olacağına inanmaktadır.

Hükümet ve parlamento birikimleriyle halkımızın daha güzel yarınlara taşınmasında, hükümetlere ve meclisimize önemli destek ve katkı sağlayabilecek Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs konusunda dirayetli duruşuna, liderliğine, devletimize, hak ve hukukumuza sahip çıkma anlayışına ihtiyacımız vardır.

Halkımızdan ve parti teşkilatlarımızdan gelen görüşleri değerlendiren Ulusal Birlik Partisi Parti Meclisi, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na 2015 yılı Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması çağrısında bulunur.

Partimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek vücut, tek yürek olarak Cumhurbaşkanımız Dr. Derviş Eroğlu’na tem destek verecektir.

KKTC’nin kazanımı anlamına gelen bu seçimi kazanması için demokratik tüm gayretleri gösterecektir.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.