1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BREZİLYA'DA GECE BEKLENENDEN SAKİN GEÇTİ
BREZİLYA'DA GECE BEKLENENDEN SAKİN GEÇTİ

BREZİLYA'DA GECE BEKLENENDEN SAKİN GEÇTİ

KONFEDERASYONLAR KUPASI FİNAL MAÇININ ARDINDAN DÜZENLENEN GÖSTERİLER, OLAYLAR BÜYÜMEDEN SONLANDIRILDI

A+A-

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde halk, dün Konfederasyonlar Kupası final maçının yapıldığı sırada da protesto gösterilerini sürdürdü ancak gece beklenenden sakin geçti.

Karşılaşmanın yapıldığı Maracana stadı yakınlarındaki protesto gösterilerine, öngörülenden daha az sayıda kişi katıldı. Maç öncesinde güvenlik önlemlerini artıran polis, stada tüm girişleri kapatarak yalnızca biletli taraftarlara geçiş izni verdi. Stadın güvenliği için görevlendirilen polis sayısı 6 bine çıkarılırken civardaki sokaklar trafiğe kapatıldı.

Stat yakınlarında bin 200 kişinin katıldığı gösteriler sırasında, polise taş atan küçük bir grup, göz yaşartıcı gaz kullanılarak dağıtıldı. Gazdan etkilenen bazı göstericilerin hastanelere gönderildiği belirtildi.

Rio de Janeiro'da gün içinde de 5 bin kadar kişi yürüyüş düzenledi. Bu gösteriler olaysız sona erdi.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde yaklaşık bir ay önce toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto amacıyla başlayan gösteriler, kısa sürede kitlesel eyleme dönüşmüş, yolsuzluk, hayat pahalılığı, kamu hizmetlerinin yetersizliği ve uluslararası futbol organizasyonlarına haddinden fazla para harcanmasını da protesto eden halk, sesini duyurmak için sokaklara dökülmüştü.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ve diğer siyasi yetkililerin halkın taleplerini yerine getirme konusunda attığı olumlu adımlar, gösterici sayısının nispeten azalmasına neden olmuştu.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.