1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BRT HD STÜDYOSUNUN İNŞASI DEVAM EDİYOR
BRT HD STÜDYOSUNUN İNŞASI DEVAM EDİYOR

BRT HD STÜDYOSUNUN İNŞASI DEVAM EDİYOR

BRT HD Stüdyosunun inşası devam ediyor

A+A-

AKÇA, YAPIMI DEVAM EDEN BRT HD STÜDYOSUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BRT HD STÜDYOSUNUN 15 KASIM’DA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
 
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nu ziyaret ederek, yapımı devam eden BRT HD stüdyosunda incelemelerde bulundu.

BRT’nin haberine göre, Büyükelçi Akça’nın incelemeleri sırasında BRTK Müdürü Mete Tümerkan, TRT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Feridun Ulutaş ve BRT yetkilileri de hazır bulundu. Tümerkan, ziyaret sırasında Büyükelçi Akça’ya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu arada Ulutaş ile Tümerkan, inşaattaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ulutaş, 9 Haziran’da başlayan inşaat çalışmalarını Eylül ayının ilk haftası tamamlamayı planladıklarını belirtti. 630 metrekarelik bir alanı modern ve uluslararası bir stüdyo haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Ulutaş, inşaatın tamamlanmasının ardından dekor ve teçhizat işlerinin başlayacağını söyledi.

Stüdyoyu15 Kasım’da bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Ulutaş, “BRT çalışanları için üst düzey stüdyo yapıyoruz. Burası son 7 yılda yaptığımız TRT Türk, TRT Haber, TRT Avaz, TRT Arapça’dan sonra 7. stüdyo olacak. Üst düzey bir yer yapacağız. BRT çalışanları da bunu zevkle kullanacak” şeklinde konuştu.

BRT Müdürü Mete Tümerkan da, stüdyo inşaatında sona yaklaşıldığını belirterek, inşaatın bitmesinin ardından dekor ve teknik altyapının tamamlanacağını söyledi.

BRT’nin çağ atlayacağını kaydeden Tümerkan, stüdyonun tamamlanmasıyla birlikte BRT 1’in HD yayına geçeceğini belirtti. Tümerkan, şöyle devam etti:

“BRT 2’nin de yayın kalitesi buna paralel olarak daha iyi bir nokraya gelecek. BRT olarak büyük bir heyecan yaşıyoruz. Çünkü şu anda BRT’nin kendisini gelecek 20 yıla taşıyacak bir alt yapıya kavuşacak olması BRT çalışanlarına ayrı bir güç ve motivasyon katacak. Bu da yayınlara yansıyacak. Çalışanlar daha çok üretecek, ekran kalitemiz çok daha iyi yerlere gelecek. Bu nedenle bir an önce bitmesini ve kullanmayı istiyoruz”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.