1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BRTK BÜTÇESİ ONAYLANDI
BRTK BÜTÇESİ ONAYLANDI

BRTK BÜTÇESİ ONAYLANDI

BRTK Bütçesi Onaylandı

A+A-

Meclis Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısında “Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2015 Mali yılı Bütçe Yasa Tasarısı”  da görüşülerek oyçokluğuyla onaylandı. 

DENKTAŞ

Tasarı görüşülürken ilk sözü alan DP UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, BRTK bütçesine komite üyelerinin ret oyu kullanmasının, bütçeye yönelik değil genel durum yani BRTK yasasının beklemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Bir önceki müdürün ekibinin kafeteryada oturtularak verimsiz hale getirildiğini savunan Denktaş, BRTK’nın çok daha verimli olabileceğini belirtti.

BRTK yasa tasarısının bir an önce ele alınması gerektiğini dile getiren Denktaş, yasanın şu andaki şekliye değil ihtiyaca yönelik şekilde olması gerektiğini kaydetti.

ÇAKICI

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da, BRTK’nın halen 2015 yılı bütçesinin görüşülmesini eleştirerek, reform hükümeti denilen hükümetin artık reformlarını göstermesi gerektiğini dile getirdi.

BRTK’nın yasasının ne durumda olduğunu ve çalışanlarla ilgili düzenlemelerin de ne zaman yapılacağını soran Çakıcı, çalışanların kadrosuz ve güvencesiz daha ne kadar çalışacaklarının ve ne zaman güvenceye alınacaklarının açıklanmasını istedi.

BRTK’nın yönetimine ve programlarına siyaseten müdahale edildiğini ileri süren Çakıcı, bu sorunların BRTK’nın yasasının yenilenmemesinden kaynaklandığını kaydetti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da, BRTK’nın  2015 yılı bütçesinin yıl biterken konuşulmasını eleştirerek, BRTK’nn yasasının uzun zamandan beri beklemede olmasından dolayı yasanın artık gündeme gelmesi gerektiğini belirtti.

BRTK’nın 53 milyon TL üzerinde bütçesi olduğunu bunun 50 milyonunun devlet katkısı olduğunu dile getiren Tatar, reklam ve ilan gelirlerinin 700 bin TL olduğunu ve esas sorunun da reklam geliri olduğunu kaydetti.

En güçlü yayın organı olarak BRTK’nın reklam ve ilan gelirlerinin az olmasını eleştiren Tatar, bunun gerekçesinin ise ülke dışından yapılan reklamlarla yaşanan haksız rekabet olduğunu söyledi.

TAÇOY

DP UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy da, BRTK’da 29 adet idareci kadrosu bulunduğunu, şu anda sadece 5 tanesinin asaleten dolu olduğunu belirtti.

363 kaşiyeli çalışanı ve sözleşmeli personeli ile hedef edilenin ne kadar gerçekleşebileceğini sorarak, kurumdaki sorunların sadece çalışanları değil, emeklileri de etkilediğini belirten Taçoy, bunların düzeltilmesi için bazı politikalar ortaya konması gerektiğini kaydetti.

Taçoy, ülkedeki tüm antenlerin BRT’nin olduğunu, burada çalışan 109 personelin ülkedeki tüm iletişim yapan unsurlara hizmet verdiğini, karşılığında ise çerez nitelikli bir ödeme alındığını söyledi.

Türksat’a olan borçların devletin katkısının artırılmasıyla ödenebileceğine de dikkat çeken Taçoy, peşin yapılacak ödemelerde %10 indirim de yapılacağının teminatının alındığını kaydetti.

ÇELER

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, bu kadar yıldır BRTK’ya alınanları kendilerinin mi aldığını; mevcut ortamı yaratanların dönüp eleştirilerde bulunmasının ne anlamı olduğunu sordu.

BRTK’nın da bir KTHY durumuna düşmesinin mi beklendiğini soran Çeler, ileriki süreçte hükümetin neler yapacağını anlatmasını istedi.

KALYONCU

Konuşmalara yanıt veren Başbakan Ömer Kalyoncu, yapılan alaycı konuşmalarla bir yere gelinemeyeceğini kaydetti.

Hazırlanan bütçede teknik olarak çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Kalyoncu, bu gibi bütçelerin yılın ilk çeyreğinde geçmesi için hükümet olarak zorlayıcı olacaklarını belirtti.

BRTK’da siyasilerden çok çalışanların sözünün geçtiğini dile getiren Kalyoncu, BRTK’da hiçbir baskı ve zulüm olmadığını söyleyerek, şu andaki müdürün de hiçbir partiye ait olmayan teknik bir eleman olduğunu kaydetti.

BRTK’nın teşkilat şeması ve yapısıyla ve çalışanlarının durumuyla ilgili olarak da müdürün kendisiyle birlikte çalışacak birilerinin olmadığını dile getiren Kalyoncu, ileriki günlerde BRTK’da bir çalışmanın başlatılacağını belirtti.

KKTC’de 7 tane TV kanalının olmasının lüks olduğuna da değinen Kalyoncu, yerel  gazetelere yönelik KDV’lerde indirim yapıldığını anımsattı.

Kalyoncu, BRTK ile ilgili başlatılan karasal ve sayısal yayıncılık projesiyle ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından yasa tasarısı madde madde görüşüldü ve ardından BRTK bütçesi oyçokluğuyla onaylandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.