1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BRTK İLE VAKIFLAR PROTOKOL İMZALADI
BRTK İLE VAKIFLAR PROTOKOL İMZALADI

BRTK İLE VAKIFLAR PROTOKOL İMZALADI

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü arasında, “Vakıf Mallarının Belgesel Filmlerinin Çekilmesi”ne ilişkin protokol imzalandı.

A+A-

PROTOKOL VAKIF  MALLARININ BELGESEL FİLMLERİNİN ÇEKİLMESİNİ ÖNGÖRÜYOR

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürlüğü arasında, “Vakıf  Mallarının Belgesel Filmlerinin Çekilmesi”ne ilişkin protokol imzalandı.

İşbirliği protokolüne BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter imza koydu.

ERSENAL: “PROJE İLE ESKİ ESERLER GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, BRT ile yapılan işbirliğinin önemini vurguladı.

Ersenal, Vakıflar İdaresi ile BRTK arasında geleceğe dair güzel bir projenin ilk adımının atıldığını belirterek, proje ile Vakıflar İdaresi sorumluluğunda olan eski eserlerin daha çok tanınması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasının sağlanacağını kaydetti.

Yapılacak çalışmayla, güzel, kalıcı ürünlerin ortaya çıkacağına inanç belirten Rauf Ersenal, “iki kurumu da bu güzel adımı attıkları için kutlarım. Bu güzelliklerin devam etmesini dilerim” dedi.

Ersenal konuşmasında, camilerin elektriklerinin kesilmesi sorununa kalıcı çözüm bulduklarını da belirtti.

TÜMERKAN: “BELGESEL YURT DIŞINDA DA YAYINLANACAK”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Mete Tümerkan da, BRT ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin Kıbrıs Türk toplumunun varoluş sürecinde önemli misyonlar üstlenmiş iki değerli kurum olduğunu belirterek, imzaların önemli bir işbirliğinin başlangıcı olacağını vurguladı.

Eski eser nitelikli özgün vakıf eserleri ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi kontrolündeki eski eserlerin belgesel filmlerini, en kaliteli şekilde hazırlayıp yayınlama noktasına getireceklerini kaydeden Tümerkan, belgesel filmlerin yalnız KKTC sınırları içinde değil, Türkiye’de ve başka ülkelerde de yayınlanmasını sağlayacak girişimleri olacağını vurguladı.

Tümerkan, hazırlanacak belgesellerin TRT Belgesel kanalında da izlenebileceğini ifade ederek, “TRT Belgesel kanalının uluslararası organizasyonlarında da yerimizi alacağız” dedi.

“BRT olarak görevlerimizden biri toplumun değerlerinin yansıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıdır” ifadelerini kullanan Mete Tümerkan, protokolün daha iyi işbirliklerine fırsat yaratacağına inanç belirtti.

BENTER: “AMAÇ ESKİ ESERLERE SAHİP ÇIKMAK”

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de, eski eserlere sahip çıkarak, tanıtmak ve okullarda bilinmesini sağlamanın görevleri olduğunu vurguladı.

Çalışmanın, eski eserleri tanıtmak adına eğitimin bir parçası haline geleceğine işaret eden Benter, hazırlanacak belgesel filmlerin tüm dünyaya yayılacağını kaydetti.

Benter, “Vakıflar adına, işbirliği için BRTK’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolüne BRTK Müdürü Mete Tümerkan ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter imza attı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.