1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BRTK’NIN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
BRTK’NIN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

BRTK’NIN 50. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün akşam Lefkoşa’da resepsiyon düzenledi.

A+A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK), 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün akşam Lefkoşa’da resepsiyon düzenledi.

Hidden Garden’da yer alan resepsiyona, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, devlet üst düzey yetkilileri katıldı. Resepsiyonda BRTK Müdürü Mete Tümerkan ile personel de hazır bulundu. 

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, tüm aşamalarını yaşadığı ve bildiği BRTK’nın 50. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, kurulduğu günden bugün geldiği çağdaş noktanın muazzam bir gelişme olduğunu söyledi.

Eroğlu, Başbakanlığı döneminde BRTK’ya Kıbrıs Türk halkının haklı sesinin dünyaya duyurulması amacıyla gerekli önem ve desteği verdiğini ifade ederek, BRTK’nın bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının haklı sesini dünyaya duyuracağına ve kendini geliştireceğine inanç belirtti.

Milli mücadele döneminde halkın sesi olduğunu şimdi de sesi olmaya devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, BRT’nin şimdi dünyayı izleyip halkına aktardığını, halkının da sesi olduğunu vurguladı. Eroğlu, BRTK’nın çalışanlarını da kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, BRTK’nın 50 yıl önce yokluklar içerisinde kurulduğunu, ancak o yıllarda inanç, sevgi, bağlılık olduğunu ifade ederek, bu motivasyonla kurulan Bayrak Radyosu’nun bugün çağdaş bir konuma geldiğini işaret etti.

Siber, BRTK’nın şimdi de aynı kararlılıkla çok daha iyi noktaya geleceğineinanç belirterek, başarılar diledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, Bayrak Radyosu’nun kurulduğu dönemde Kıbrıs Türk halkını, çok zor koşullarda hem kendi arasında birleştirdiğini, hem de haklı sesini dünyaya duyurduğunu anımsatarak, BRTK’nın bugün dünyadaki gelişmelere bağlı olarak demokratik gelişimini sağladığını, çağdaş bir yapıya kavuştuğunu ve çok sesliliğe önem veren bir kurum olduğunu vurguladı.  

Yorgancıoğlu, BRTK’nın bugünkü yapısına bakıldığında çok sesliliği ifade eden bir yapıda demokratik bir şekilde yayın yaptığını ifade ederek, BRTK’yı ve çalışanlarını kutladı, başarılar diledi.

Çok sesliliğin o ülkede demokrasi gelişim olduğunu gösterdiğini ifade eden Yorgancıoğlu, BRTK’yı tebrik ederek, bundan sonraki çalışmalarında halkı çok daha iyi kucaklayacağına inanç belirtti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da, BRT’nin Kıbrıs Türk mücadele tarihi ile özdeşleştiğine işaret ederek, 50 yıl boyunca BRT’nin Kıbrıs Türk halkının uluslararası alanda ve kendi içinde birleşmesini sağladığını ve çok önemli bir rol üstlendiğine dikkat çekti.

Talat, BRT’nin bu önemli rolünü sürdürdüğünü ifade ederek, bugün de Kıbrıs Türk halkının sesini çok sesli yayınlarla duyurmayı sürdürdüğünü kaydetti ve kurumun başarılarını sürdüreceğine inanç belirtti, kuruluş yıldönümünü kutladı.

AKÇA

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, ismi, Kıbrıs Türk mücadelesiyle birlikte anılan BRTK’nın, sadece Kuzey Kıbrıs’ta değil Türkiye’de de iyi bilinen ve tanınan bir marka olduğuna işaret ederek, kurumun başarılı çalışmalarını bugüne kadar sürdürdüğü gibi bundan sonra da sürdüreceğine inanç belirtti.

Akça, kendilerinin de ellerinden geldiği sürece BRT ile TRT arasındaki işbirliğini sürdürmek ve dayanışmayı artırmak için çalıştıklarını, bunun son örneğinin de BRT’de modern bir stüdyo kurmak için yapılan çalışmalar olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde yeni projelerin de gündeme geleceğini tahmin ettiğini anlattı, başarılar diledi.    

ÖZGÜRGÜN

Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Kıbrıs Türk halkının bugünlere kolay gelmediğini, 50 yıllık mücadele yolculuğunda BRT’nin en büyük mihenk taşlarından biri olduğunu ifade ederek, BRT’nin zor yıllarda Kıbrıs Türk halkının moral motivasyon kaynağı olduğuna işaret etti. Özgürgün, BRT’nin ülkenin en önemli kurumlarından olduğunu belirtti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, 50 yıl önce başlayan mücadelenin bugün de sürdüğünü, BRT’nin o gün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurduğunu ifade ederek, kuruma katkı koyan ve bugünlere gelmesini sağlayan herkesi kutladı.

TÜMERKAN

BRTK Müdürü Mete Tümerkan ise, BRTK’nın 50. kuruluş yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutladıklarını ifade ederek, bu geceye katılan herkese teşekkür etti.

Tümerkan, BRT’nin kuruluşundan bugüne kadar gelinen aşamada yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının haklı sesini duyurmak amacıyla kurulan BRT’nin bugün de çağdaş yapısı ve kendini geliştirme çalışmalarıyla Kıbrıs Türk halkının dünyaya açılan penceresi olduğunu vurguladı.

BRTK’nın altyapısı ve yayın kalitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü, TRT ile işbirliğinde BRT’ye kazandırılacak yeni çağdaş ve modern stüdyo ile yeni bir sürecin başlayacağını ve BRT’nin çağ atlayacağını anlatan Tümerkan, 600 çalışanı bulunan BRTK’nın bugünlere gelmesinde emeği olan katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından BRTK’nın 50. Yılı için hazırlanan belgesel gösterildi ve 50. Yıl marşı çalındı, ayrıca kurumda 25 yılını tamamlayan çalışanlara plaket verildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.