1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BRÜKSEL'DE OTOMOBİLSİZ GÜN
BRÜKSEL'DE OTOMOBİLSİZ GÜN

BRÜKSEL'DE OTOMOBİLSİZ GÜN

Belçika'nın başkenti Brüksel'de halk bugün araçsız günün keyfini çıkartıyor. Motorlu araçlara kapatılan bölgedeki tüm yollar yaya ve bisiklet geçişine açıldı.

A+A-

BELÇİKA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE HALK BUGÜN ARAÇSIZ GÜNÜN KEYFİNİ ÇIKARTIYOR

Belçika'nın başkenti Brüksel'de halk bugün araçsız günün keyfini çıkartıyor. Motorlu araçlara kapatılan bölgedeki tüm yollar yaya ve bisiklet geçişine açıldı.

Belçika'da her yıl eylül ayının üçüncü pazar günü düzenlenen "Arabasız Gün" etkinlikleri bu yıl da renkli geçiyor. Bugün saat 09.00'dan 19.00'a kadar Brüksel'in 19 belediyesi motorlu araç kullanımına kapatıldı. Bu yasak LPG'li, 2, 3 veya 4 tekerlekli elektrikli araçlar dahil, tüm motorlu araçları kapsıyor.

Brüksel'in 19 belediye alanı içinde sadece özel izin ve geçerli sebeplerle araçların trafiğe çıkmasına izin veriliyor. Zorunlu durumlar dışında toplu taşıma araçları, ambulans ve itfaiye ise şehir içinde saatte 30 kilometreden daha fazla hızla gitmeyecek.

Kent sakinleri otomobilsiz günden yararlanarak tek başına, aileleri ya da gruplar halinde bisikletlerle Brüksel sokaklarında geziyor.

Gün dolayısıyla çeşitli aktiviteler de yapılıyor. Brüksel Belediyesi sınırları içinde geziler, oyunlar, spor, müzik, sergi ve sanat etkinlikleri düzenlendi. Ellinci yıl (Cinquentenaire) Parkı'ndan başlayarak Beursschouwburg'da sonuçlanan bisikletli gezi organize edildi. Brüksel Toplu Taşıma Şirketi (STIB) de araçların trafiğe çıkmayacağı saatlerde ücretsiz hizmet sunuyor.

Polis gün içinde geçerli olacak hız sınırını kontrol etmek amacıyla tedbir alıyor. Şehrin işlek caddelerinde polis, hız sınırını aşan veya izinsiz trafiğe çıkan araçları durdurup, çektireceğini duyurdu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.