1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BTHK TEKNİK UZMANLARI ULUSLARARASI SPEKTRUM YÖNETİMİ SEMİNERİNE KATILDI
BTHK TEKNİK UZMANLARI ULUSLARARASI SPEKTRUM YÖNETİMİ SEMİNERİNE KATILDI

BTHK TEKNİK UZMANLARI ULUSLARARASI SPEKTRUM YÖNETİMİ SEMİNERİNE KATILDI

Kurumdan yapılan açıklamaya göre,

A+A-

 

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu teknik bölüm uzmanları Türkiye Cumhuriyeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu davetlisi olarak “Uluslararası Spektrum Yönetimi Semineri”ne katıldı.

Seminerde, elektronik haberleşme alanına ilişkin spektrum yönetimi, spektrum tahsisi ve spektrum denetimiyle ilgili uluslararası platformlardaki güncel gelişmeler irdelendi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, BTK İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde yer alan ve beş gün süren eğitime birçok ülkenin elektronik haberleşme kurumlarından temsilciler katıldı. Seminerde farklı ülkelerin düzenleyici kurumlarından gelen uzmanlar spektrum düzenlemelerine ilişkin temel ve güncel meseleleri tartışma ve deneyimlerini paylaşma fırsatı buldu.

Konuk konuşmacılar arasında bulunan TURKSAT, EUTELSAT, RTÜK, ASELSAN, ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti temsilcileri spektrum düzenlemelerine ilişkin günümüzde yaşanan sıkıntılar ve geleceğe yönelik planlardan bahsetti.

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nu temsilen seminere katılan Şebeke Kontrol Uzmanı Mehmet Cezar, Telsiz Sistemleri Haberleşme Uzmanı Mehmet Ekenoğlu ve Spektrum İzleme Haberleşme Uzmanı Alptekin Serdenak, seminer sonunda sertifika aldılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.