1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BTMK ÖĞRENCİLERİ VE TAŞOCAKLARI ÇALIŞANLARINA EĞİTİM
BTMK ÖĞRENCİLERİ VE TAŞOCAKLARI ÇALIŞANLARINA EĞİTİM

BTMK ÖĞRENCİLERİ VE TAŞOCAKLARI ÇALIŞANLARINA EĞİTİM

"Afetlerde Tahliye ve Tatbikat"

A+A-

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde (BTMK) "Afetlerde Tahliye ve Tatbikat" adı altında uygulamalı eğitim; Değirmenlik'te faaliyet gösteren taş ocaklarının personeline uygulamalı ilk yardım ve yangın eğitim tatbikatı verdi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dün BTMK’da gerçekleşen eğitimde, afetlerde tahliye eğitimi ve tatbikatlarında görevli BTMK personeline, yaralı bulma, ilkyardım ve yangın söndürme konularında eğitim veren Sivil Savunma yetkilileri, ardından da öğrencilere tatbikat yaptırdı.

Tatbikat öncesinde Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürü Yusuf Çelik, BTMK mensuplarının her an bir afete maruz kalabileceği düşünülerek deprem ve yangınlarda hayatta kalabilmek için nasıl davranılması gerektiğini ve sonrasında nasıl tahliye edileceğini ve meydana gelen yangınlara nasıl müdahale edileceğini senaryo sırasına göre anlattıklarını belirtti.

Daha sonra senaryoya bağlı olarak, deprem ve yangınlar karşısında yapılacaklarla ilgili tatbikat uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

TAŞOCAKLARI ÇALIŞANLARINA İLK YARDIM EĞİTİMİ

Sivil Savunma Lefkoşa Bölge Müdürlüğü bugün ise 09.00–11.00 saatleri arasında Değirmenlik'te faaliyet gösteren Üstaş Ltd ve bölgede bulanan diğer taş ocaklarının personeline uygulamalı ilk yardım ve yangın eğitim tatbikatı verdi.

Çelik, eğitimden önce taş ocakları çalışanlarına ilk yardım ve yangınlarda ilk yardımın önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Çelik yaptığı konuşmada ayrıca, yangınlarda hayatta kalabilmek için nasıl davranılması gerektiğini ve sonrasında nasıl tahliye edileceğini ve meydana gelen yangınlara nasıl müdahale edileceğini senaryo sırasına göre uyguladıklarını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.