1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bu 5 Şey Erken Öldürüyor
Bu 5 Şey Erken Öldürüyor

Bu 5 Şey Erken Öldürüyor

Sağlıklı bir yaşamın önünde engel oluşturan 5 sessiz katil var ve ölüme neden olabiliyor.

A+A-

Kemik kırılması, yalnızlık, koku alma hissinin kaybı, yürüme güçlüğü, bölünen uyku... İşte bu 5 sorunun hepsi birer sessiz katil ve vaktinden önce ölüme neden olabiliyor. 

Chicago Üniversitesi'nden uzmanlara göre obezitekanser istatiksel olarak ölüm nedenleri sıralamasında en üst sıralarda olsa da sağlıklı bir yaşamın önünde engel oluşturan 5 sessiz katil var ve ölüme neden olabiliyor. 

YALNIZLIK, FAZLA KİLO KADAR ZARARLI

Uzmanlara göre yalnızlık kilo, kan basıncı ve kalp hastalığı kadar tehlikeli bir durum. Araştırmada psikolog, sosyolog, doktor ve yaşlı bakım uzmanlarından oluşan bir ekip yaşları 57 ile 85 arasında değişen 3 bin kadın ve erkek üzerinde araştırma yapıldı. Araştırma ekibine göre sağlıklı olup olmadığına karar vermek için bütüncül bakmak gerekiyor. Yine aynı ekip, obezitenin erken ölüme sanıldığı kadar etkisi olmadığını söylüyor. 

EVLENMEK, ÇOCUK YAPMAK, ARKADAŞLARLA GÖRÜŞMEK OLUMLU ETKİ YAPIYOR

Birçok başka araştırmayı da gözden geçirip raporlayan uzmanlara göre yalnızlık günde 15 sigara içmek kadar zararlı bir durum. Bu yüzden sosyal olmak, arkadaşlarla bağları koparmamak, akrabalarla görüşmek, evlenmek ve çocuk sahibi olmak faydalı görülüyor. Bu yönüyle araştırma annelerimizi ve evlenme öğütlerini bir bakıma haklı çıkarıyor gibi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.