1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ADADA İKİ HALK DA BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALI
BU ADADA İKİ HALK DA BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALI

BU ADADA İKİ HALK DA BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALI

Meclis Başkanı Siber müzakere süreci değerlendirdi;

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, müzakere sürecinde olumlu bir havanın oluştuğu, kuzeye ve güneye yapılan sosyal içerikli ziyaretlerin de çözüm sürecine pozitif etki yaptığı düşüncesinde .

Siber, müzakere sürecine ilişkin değerlendirmesinde adada iki halkın barış içinde yaşamasını istediklerini belirtti.

Siber, “Barış için liderlerin toplumlarına verdiği mesaj çok önemlidir. Biz bu Ada’da iki halkın barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. İki halkın birbirini anlamasını istiyoruz. İki halkın birbiriyle olumlu pozitif ilişkiler içerisinde olmasını istiyoruz. Birçok konuda güven artırıcı önlem olarak adlandırılan iki topluma pozitif etki yapan barışa hizmet eden konularda işbirliğinin önemini vurguluyoruz. İnsan hayatını kolaylaştırıcı birçok alanda işbirliği konularında pozitif mesajlar var iyimserlik var. Kıbrıs sorunun çözümünü ise bekleyip izlemek gerekir çözümün iki halka da olumlu katkı yapacağının çok iyi anlatılması gerekir.” dedi.

Siber, Kıbrıs sorununda kısa zamanda büyük ilerlemeler sağlanmasını arzu başarılı bir süreç yaşararak halkın tekrardan oluşan umutlarının olumlu sonuçlanmasını temenni ettiklerini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.