1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BU ARKADAŞLARIN YENİDEN İŞE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ!
BU ARKADAŞLARIN YENİDEN İŞE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ!

BU ARKADAŞLARIN YENİDEN İŞE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ!

“Başbakan, bize, bu arkadaşların (eski KTHY çalışanları) yeniden işe başlayacağını söyledi”

A+A-

 

KAPTAN “BAŞBAKAN, BİZE, BU ARKADAŞLARIN YENİDEN İŞE BAŞLAYACAĞINI SÖYLEDİ” DEDİ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, eski KTHY merkez binası önünde çadır kuran eski KTHY çalışanları ile birlikte, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriğini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla basın açıklaması yaptı. Kaptan, “Başbakan, bize, bu arkadaşların yeniden işe başlayacağını söyledi” dedi.

Kaptan ve eski KTHY çalışanlarına, Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek ve Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da eşlik etti.

Ahmet Kaptan, yaptığı konuşmada, mağdur olan çalışanların kendi mağduriyetlerini gidermek için gerekli belgeleri toplayarak Savcılığa başvurduğuna işaret etti.

Savcılığın mağdur durumda olan 64 kişinin KTHY çalışanı olduğuna dair belgeyi ilgili devlet kurumlarına gönderdiğini kaydeden Kaptan, Pazartesi günü Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüştüklerini söyleyerek şu açıklamada bulundu:

“Başbakan bize bu arkadaşların KTHY çalışanı olduğunu, Özelleştirme Yasası’nda sıkıntılar olduğunu bu nedenle hemen işe başlatılamadıklarını; Yasa’daki tarihlerde yapılacak değişiklikle bu arkadaşların yeniden işe başlayacağını söyledi.”

64 kişinin mağduriyetinin acilen giderilmesini talep ettiklerini kaydeden Kaptan, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan sorunun ne zaman çözüleceğiyle ilgili tarih vermesini istedi.

Çalışanların ve ailelerinin ciddi şekilde mağduriyet yaşadığını dile getiren Kaptan, “Bu arkadaşların sorunlarını çözmek devletin boynunun borcudur” diyerek hükümeti beraber hareket ederek sorunu bir an önce çözmeye çağırdı.

DİLEK

Kamu İşçileri Sendikası (KAMU-İŞ) Başkanı Sami Dilek de konuşmasında 64 kişinin mücadelesinin sendikacılık adına gurur verici olduğunu anlattı.

Ekmek kavgası için her türlü koşulda çalışmayı kabul eden 64 kişinin sokağa atıldığını söyleyen Dilek, mağdur çalışanların mücadele ve dik duruşlarının örnek alınması gerektiğini dile getirdi.

“İnanıyorum ki bu arkadaşlar bu dik duruşlarıyla bu mücadeleyi kazanacaklar” diyen Dilek, eylemcilerin yanında olduklarını ekledi.

İşten çıkarılan 64 çalışanın diğer KTHY çalışanları gibi işe girme hakları olduğunu anlatan Dilek, “Kamu-İş olarak bu mücadeleyi kazanana kadar yanlarındayız” dedi.

Hükümeti sorumsuzlukla suçlayan ve kınayan Dilek, “Hükümet artık toplum sıkıntılarına el atsın” çağrısında bulundu.

Dilek toplumdan da mağdur 64 kişiye sahip çıkmasını istedi.

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu kendilerine sorunun çözüleceğinin söylendiğini dile getirerek, “söylemek yetmez, asıl olan çözmektir” dedi.

İlgili yasanın ivedilikle Meclis’ten geçirilmesini talep eden Latifoğlu, çalışanların mağduriyetinin her geçen gün daha arttığına işaret etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun mağdur olan 64 kişinin işe alınacağını söylediğini ancak daha önce Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın aksi yönde açıklamalar yaptığını dile getiren Latifoğlu, “Umarım Başbakan ortağını ikna eder, sorun hafta sonuna kadar çözülür” dedi.

YÜCELEN

“KTHY 64” grubunun sözcüsü Osman Yücelen yaptığı konuşmada, çadırda 38., “sokakta” kalışlarının ise 88. gününde olduklarını söyleyerek, 4 yılda 3 kez işsiz kaldıklarını anlattı.

Bir arkadaşlarının böbreğini satılığa çıkardığını hatırlatan Yücelen, pek çok arkadaşlarının çocuklarını özel eğitim kurumlarından aldığını söyledi.

“88 gündür sokaktayız, devletten alacaklarımızı da alamıyoruz” diyen Yücelen sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. Yücelen şöyle devam etti:

“Mahkeme de Başsavcılık da bizim KTHY çalışanı olduğumuzu söylüyor. Biz KTHY çalışanıyız. İşe alınana kadar eylemlerimize devam edeceğiz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.