1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “BU AŞAMADAN SONRA ORTAK AÇIKLAMA GEREKLİ”
“BU AŞAMADAN SONRA ORTAK AÇIKLAMA GEREKLİ”

“BU AŞAMADAN SONRA ORTAK AÇIKLAMA GEREKLİ”

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Simerini” gazetesinde yer alan söyleşisinde

A+A-

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Simerini” gazetesinde yer alan söyleşisinde “Kıbrıs sorununda şu anda gelinen noktada ortak açıklamanın gerekli olduğunu” iddia etti.

Gazeteye göre Talat söyleşisinde özetle, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “ortak açıklama talep etmesinin yanlış olduğunu, müzakerelerin bu olmaksızın da başlayabileceğini” belirterek “ancak şu andan itibaren, olan bunca şeyden sonra, Uluslararası toplumun bu fikri benimsemesi ve BM’nin bunun için çaba gösteriyor olması sebebiyle, ortak açıklamanın gereklilik olduğunu” söyledi.

Talat, “Tarafların kendi tezlerine yapışıp kaldıklarını ve durumun eskisinden daha kötü olduğunu” da iddia ederken eski Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la sürdürdüğü müzakerelerde “çözüme çok yaklaştıklarını” öne sürdü.

Talat, Hristofyas’la müzakerelerde “Tek sorunun mülkiyet olduğunu, güç paylaşımı, yönetim, AB ve ekonomi gibi konularda birbirlerine çok yakın olduklarını” belirterek “Elbette, güvenlik ve garantiler gibi diğer bazı konular da vardı ancak bunların çabuk çözüleceklerine inanıyordum. Bildiğiniz gibi iç konuların çözülmesinin ardından bunlar uluslararası konferans çerçevesinde çözüleceklerdi. Ancak en büyük sorun mülkiyetti” şeklinde konuştu.

Hristofyas’la müzakereleri sırasında “yeterli sayıda uzlaşı noktalarına vardıklarını ve bunları müzakere zemini olarak kabul ettiğini” vurgulanan Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ise “Denktaş’ın çizgisinde olduğunu” öne sürdü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.